Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Federal Rezerv Bankası Yetkilisi: Blockchain ve Kripto, Finansal Hizmetler İçin Kilit Rol Oynayacak

12 Eylül tarihinde, Fintech Unbound 2018 isimli CATO zirvesinde, bir çok fintech endüstrisi uzmanı ve düzenleyici kurum yetkilisi, havale ve para transfer sektörü ile ilgili görüşlerini paylaşmak için bir araya geldi. Bunların arasında, San Francisco Federal Rezerv Bankası Fintech Müdürü Gerry Tsai ve üst düzey Ripple yetkilisi Ryan Zagona de yer aldı. İkili, blockchain teknolojisinin para transferi sektörüne getirdiği avantajlardan ve dezavantajlardan bahsetti.

Tsai, bir çok firma tarafından daha iyi bir fintech endüstrisi inşa etmek adına blockchain’e geçiş konusunda, kendisinin yeniliği desteklediği yorumunda bulundu.

Buna rağmen, fintech alanında ve özellikle ABD içerisinde yapılan inovasyonların, yeni alt yapılarla yapılmasına çok da gerek olmadığını vurguladı. Başarılı yöneticiye göre söz konusu inovasyonlar daha çok mevcut ödeme kanallarının çok daha erişilebilir hale getirilmesi için kullanıcı tecrübesi ve verimlilik konularına odaklanmalı. Bu sebeple Tsai’ye göre şu sıralar küresel havale sistemleri içerisinde blockchain ile doldurulabilecek çok büyük bir boşluk mevcut.

Kendisi daha sonra genel olarak kripto ve blockchain hakkında yorumlarda bulundu:

”Bence şu an yaşanılan şey, blockchain ve kriptonun finansal hizmetler için bir üst nesil alt yapıda kilit rol oynayacağının fark edilmeye başlanması olayı. Ülkeler de bunun farkına vardı ve küresel finans başkenti olmak adına bu alandaki potansiyeli kullanmaya çalışıyorlar.”

Rezerv Bankası yetkilisine göre, şu an blockchain sektörü ile ilgili önde gelen yerlerin arasında, ABD, Londra, Hong Kong, Çin, Singapur ve Avustralya yer alıyor. Ancak Ripple yetkilisi Zagone’un ifadesine göre, toplam blockchain ve fintech odaklı eleman sayısında İngiltere, diğer şehirleri ciddi anlamda geride bırakıp, Hong Kong, Singapur ve Avustralya’nın üçünün toplamından daha fazla çalışan nüfusuna sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment