Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Federal Rezerv’den Ses Getiren Bitcoin Açıklaması

Federal Rezerv’in New York iştiraki tarafından yayınlanan güncel raporda, lider kripto para birimi Bitcoin’in yeni tip bir para birimi olmadığını ifade etti. FED yeni raporunda Bitcoin’in yeni bir para birimi olmak yerine insanların para transferi ve diğer transferler yapabilmesini sağlayan bir araç olduğunu vurguladı.

Federal Rezerv Bitcoin’i Değerlendirdi

FED araştırmacısı Michael Lee konu hakkında yaptığı açıklamada Bitcoin’in yeni bir para birimi olarak algılanmasının tamamen yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu ifade etti. Kıdemli başkan yardımcısı Antoine Martin ise Bitcoin’in bir para birimi olabileceğini ancak bunun yeni bir para birimi türü olmadığını ifade etti:

“Toplamda üç çeşit para var ve bunlar itibari para, varlık destekli para ve temsili, iddiaya dayalı paradır. İtibari para birimi içsel olarak değersiz olsa da bunun değerli ürünler ve hizmetler karşılığında kullanılabileceğinin garantisi bunu değerli kılmaktadır.”

Antoine açıklamasının devamında kağıt olarak bilinen itibari paraların dışında itibari para örnekleri de olduğunu ifade etti:

“Yasal para statüsü olmayan itibari para örnekleri arasında Rai taşları veya Ithaca HOUR’lar var. Ve Bitcoin, itibari paranın sadece bir başka örneğidir.”

Bu sebeple Bitcoin’in de bir çeşit itibari para birimi olduğunu ifade eden analistler, bunun yasal statüsünden dolayı direkt olarak değere sahip olan merkez bankası destekli dijital para birimlerinden (CBDC) farklı olduğunu da ifade ettiler.

FED’in lider kripto para birimi Bitcoin’i değerlendirmeye alması ve bunun hakkında ilk başta olumsuz da olsa rapor hazırlaması, kesinlikle olumlu bir gelişme. Bu durum BTC’nin asıl hedefi olan ana akım kitlelerin kullanımına ulaşmaya başladığını göstermekte ve umut vermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment