Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Opsiyonlarında Kritik Gün Yaklaşıyor!

Şu anki Bitcoin opsiyonlarının yüzde 60’ının süresi önümüzdeki 6 gün içerisinde dolacak. Bunun kripto para piyasasında büyük bir hareketliliğe yol açabileceği düşünülüyor.

Bitcoin fiyatı birkaç gündür 9 bin 200-9 bin 500 dolar aralığında seyrediyor. Bu sırada Bitcoin’in nereye doğru ilerleyeceğiyle ilgili birçok tahmin yürütülüyor. Kimisi Bitcoin’in yeniden 10 bin doların üstüne çıkacağını söylerken kimisi fiyatın yeniden düşüşe geçebileceği yönünde uyarıda bulunuyor.

Kripto para piyasası birkaç gündür kısmen stabil bir şekilde hareket ediyor ama bu durum önümüzdeki birkaç gün içerisinde değişmeye başlayabilir. Çünkü bundan 6 gün sonra piyasayı harekete geçirebilecek bir olay yaşanacak.

Kritik Gün Yaklaşıyor

Aylık ve çeyreklik Bitcoin opsiyonlarının hemen hemen yüzde 60’ının süresi 26 Haziran tarihinde dolacak. Bundan neredeyse bir hafta uzakta olan bu günün kripto para piyasasını nasıl etkileyeceği büyük bir merak konusu. Arcane Research bu kritik günle ilgili şöyle bir yorumda bulunuyor:

“26 Haziran tarihinde neredeyse 1 milyar dolarlık opsiyon sözleşmesinin tarihi dolacak ki bu piyasadaki toplam açık pozisyon miktarının yüzde 60’ına denk geliyor. Bu gibi durumlarda spot fiyatının sözleşmelerin tarihi dolmadan önce harekete geçmesi mümkün olabiliyor.”

Tarihi dolmak üzere olan sözleşmeler, Arcane Research

Beklentileri Karşılamayabilir

Şu anki veriler piyasanın önümüzdeki günlerde küçük-orta ölçekli bir dalgalanma yaşayabileceğini gösteriyor ama bunun tam tersinin yaşanması da mümkün. Opsiyon sözleşmelerinde yaşanacak olan bu gelişme spot piyasasını etkilemeyebilir. Bunun sebebi opsiyon piyasasının toplam hacminin vadeli ve spot piyasaların hacimlerine kıyasla çok daha düşük olması.

Arcane Research tarafından paylaşılan bilgilere göre opsiyon piyasasında yaşanacak olan bu gelişmenin etkileri beklentilerin çok altında kalabilir. Başka bir deyişle, opsiyon sözleşmelerinin süresinin dolması Bitcoin’in spot fiyatını herhangi bir şekilde etkilemeyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment