Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Federal Savcılar 500 BTC’e El Koyacak

Ohio Adalet Bakanlığının 1 Mart tarihli haber bültenine göre federal savcılar, sahte kimlik belgeleri üreten bir grubun soruşturması sırasında ele geçirilen 500’den fazla Bitcoin (BTC) (yaklaşık 5.5 milyon dolar değerinde) için hak kaybı talep ediyor.

Federal büyük jürisi, Ohio’dan dört kişiyi sahte ehliyet ve kimlik belgelerinin düzenlenmesi ve dağıtılması ile suçlayarak dava açtı. Savcılar, Bitcoin ve 8.000 dolardan fazla nakit paranın yanı sıra altın ve gümüş çubuklar ile beraber toplamda yaklaşık 265.000 dolara eşit miktarda para cezası kesilmesini istiyor. Savcılar bu davayı kazanırsa Bitcoin ve diğer listelenen mal varlıklarına hükümet tarafından el konulacak.

ABD hükümeti daha önce de cezai hüküm üzerine haczedilmiş Bitcoin’in satışını yapmıştı. ABD İcra Servisi, yıl boyunca ele geçirilen kripto varlıkları için dönemsel olarak açık artırmalar düzenledi ve bu yılın Ocak ayında 3.813 Bitcoin satışı gerçekleştirdi.

Hükümet, artık kapatılmış olan online karaborsa Silk Road’u kurmak ve işletmekten hüküm giyen Ross Ulbricht’in davasının ardından el konulan 144,336 Bitcoin‘in satışından yaklaşık 48 milyon dolar elde edilmişti. Bu da BTC başına 334 dolar ediyor. Eğer bu miktar bu gün için satılsaydı hükümet 1.5 milyar dolar elde edecekti.

Haczedilmiş kripto varlıkların açık arttırmasını yapmak sadece ABD’ye özgü değil. Geçen yıl Ukrayna hükümeti, kripto para ihaleleri için şeffaf bir platform oluşturmak üzere Bitfury Group ile ortaklık kurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment