Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yandex’e Göre Kazakistan’da Kripto Paralara İlgi Artıyor

Arama motoru Yandex tarafından yapılan araştırmaya göre Kazaklar çok sık şekilde kripto paralarla alakalı aramalar yapıyorlar ve bu aramaların sayısı 2017 yılından daha fazla.

Araştırmaya göre Kazakistan’daki bu ilgi özellikle geçtiğimiz yılın Haziran ayında başlamış ve Eylül ayında artışa geçmiş. Kazakların en çok arattıkları sorular ise “Bitcoin/Blockchain/ICO/madencilik nedir?” şeklinde. Araştırmaya göre “Bitcoin nedir” sorusu en fazla Bitcoin 20 bin $ sınırını gördüğünde, yani Aralık 2017’de sorulmuş.

Kazakistan’da popüler olan diğer aratmalar arasında ise “öğrenciler Bitcoin ile çalışabilirler mi?”, “Bitcoin basımı”, “Blockchain’in şapşallar için basit kelimelerle anlatımı”, “hangi madencilik hizmetleri gerçekten ödeme yapıyor?” bulunuyor.

Kazakistan’daki Yandex kullanıcıları “kripto para” kelimesini 2018 yılında 2017 yılına kıyasla 15 kat daha fazla aratıyorlar. “Madencilik için ekran kartları” ise geçtiğimiz yıla kıyasla 10 kat daha fazla aranıyor.

Kazaklar “Bitcoin” kelimesini geçtiğimiz yılın başına kıyasla 7 kat daha fazla aratıyorlar ve “ICO” kelimesi 4 kat daha fazla aranıyor.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Astana Uluslararası Finans Merkezi bir açıklama yapmış ve itibari parayla desteklenen bir kripto para (CryptoTenge) oluşturmak istediğini belirtmişti. Yine Kasım ayında Kazakistan’ın yeni teknolojilerin gelişimine katkıda bulunmak için kripto para ve Blockchain gruplarına lisans vereceği yönünde haberler çıkmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment