Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yarının Politikacıları Bitcoin’in Destekçileri Olacaklar

Ortaya çıkan yeni teknolojilerin çoğunlukla gençlere hitap ettiklerini söylesek sanıyoruz yanılmayız. Gençler Snapchat’te hangi filtreyi kullanacaklarını düşünürlerken nineler mesajlaşma olayına hala alışmış değiller. Kripto paralar da hayatımıza yepyeni bir teknoloji olarak girdiler ve bu yeni teknoloji pek çok politikacı tarafından hoş karşılanmıyor. Çoğu politikacının pek genç olmadığını düşünürsek de bu biraz anlaşılabilir bir durum. Hatta bu politikacıların bazıları kripto para olayını anlamıyorlar dahi. Ama günümüzdeki politikacıların pek haz etmedikleri bu yeni teknoloji geleceğin politikacılarının gayet sevecekleri bir şey olabilir. Çünkü şu an yetişmekte olan geleceğin politikacıları kripto paraları anlamakla kalmayacak, kripto paraların belki de en sıkı destekçileri olacaklar.

2018’in Gençleri 2028’in Politikacıları

Gençken öğrenmek her türlü daha kolay oluyor. Küçük bir çocuğun yeni bir dil öğrenmesi son derece kolayken aynı işi 40 yaşında yapmak zor. Teknoloji için de aynısı geçerli. Pek çok yaşlı kişinin kripto paraları anlamadığını söylersek hata etmiş oluruz çünkü anlayan çok fazla kişi var. Evet şu an kripto paralar hakkında olumsuz yönde konuşan çok fazla politikacı var ancak bu demek değil ki bu kişilerden farklı düşünen Christopher Giancarlo gibi isimler yok. Ancak yine de kripto paraların en çok gençlere hitap ettikleri bir gerçek. Yapılan bazı anketlere göre yeni nesilden birinin kripto para sahibi olma ihtimali yaşlı birine kıyasla iki kat daha fazla.

Zaman hızlı geçermiş. Şu anda kripto paralardan haz etmeyen politikacılar elbet bir gün şu an bulundukları mevkiden inecekler ve yerlerine geçecek kişi kendilerinden daha genç ve daha ileri görüşlü biri olacak. Gelecek hakkında konuştuğumuzu da varsayınca, günümüzün gençleri bundan 10 yıl sonra kripto para fikrini garip ya da farklı bulmayacaklar çünkü artık alışmış olacaklar. Mesela ABD’deki 36 yaşındaki Cumhuriyetçi senato adayı Austin Petersen Bitcoin’in büyük destekçilerinden. Petersen:

“Kripto para topluluğunu temsil ettiği şey için (merkezsizlik) çok seviyorum.”

İtalya Geleceğin Parasını Benimsiyor

Yalnızca 28 yaşında olan ve İtalyan Bitcoin Derneği’nin kurucusu olan Gian Luca Comandini de politikayla uğraşıyor. Pazar günü gerçekleşecek seçimlerde aday olan Comandini seçim kampanyasına ara verip Bitcoin hakkında konuşmuş ve Bitcoin’in “geleceğin parası” olduğunu söylemişti. Oyla koltuğa gelmiş ve yozlaşmış politikacılarla zamanında başı pek ağrımış olan bir ülke için Blockchain teknolojinin sunduğu şeffaflık son derece faydalı olabilir.

Hem Amerika’da hem Avrupa’da bu trendin gittikçe yayıldığını görebiliyoruz. Andrew Hemingway bundan dört yıl önce 32 yaşındayken New Hampshire valiliği için yarışmış ve tarihte bu yarışa giren en genç aday olmuştu. Kendisi aynı zamanda Bitcoin’i de kabul eden ilk adaydı. Şu anda Kongre’ye girmek için çabalayan 29 yaşındaki Demokrat Patrick Nelson da Bitcoin ile bağış kabul ediyor. Bitcoin ile bağış kabul eden diğer isimler arasında ise Kaliforniya’dan Brian Forde ve Arizona’daki Cumhuriyetçi Kelli Ward bulunuyor.

Bu adayların yarışı kazanıp kazanamayacakları tabii ki belli değil ancak bizim ilgilendiğimiz şey de bu yarışı günümüzde kazanmaları değil. Bitcoin’i, kripto paraları, Blockchain’i kabul eden, tanıyan neslin bu gibi yarışları kazanmaya başlaması dört, altı, belki sekiz yıl sürebilir. Ancak er ya da geç, Dünya’nın türlü parlamentolarında yer alan politikacılar Bitcoin ile büyümüş, Bitcoin’e alışmış olacaklar. Bu kişilerin hepsi Bitcoin kabul edecek mi? Sanmıyoruz. Ancak hepsi Bitcoin’in toplumun ve ekonominin bir parçası olduğunu kabul ederek büyümüş olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment