Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yasa Dışı Bitcoin Ticareti Yapan Adam Bir Yıl Hapis Yatacak

Özgürlükler ülkesi ABD‘deki yetkililer ‘lisanssız para aktarımlarının’ peşinden koşmaya devam ediyorlar. Yetkililerin yakın zamanda yakaladığı kişiler arasında ise offline şekilde Bitcoin ticareti yaparak 40,000 $ elde eden 24 yaşındaki bir ‘suçlu’ bulunuyor.

40,000 $ İçin Bir Yıl Hapıs

Pensilvanya’da yaşayan 24 yaşındaki Eldon Stone Ross, işlemleri ABD hükûmetine rapor etmeden yüklü miktarda Bitcoin alıp sattığı için Çarşamba günü federal hapishanede bir yıl bir gün yatma cezası aldı.

İddia edilene göre 24 yaşındaki Ross iki yıllık süre zarfı boyunca toplamda 1.5 milyon $ değerinde Bitcoin sattı. %2.6 oranında komisyon alan Ross, bu işten şahsi olarak 40 bin $ kazandı. Ross bir yıl hapiste yatacak olmasının yanında kazandığı bu parayı da hükûmete teslim etmek durumunda. Kendisinin hapis cezası alma nedeni Ocak 2015 ve Kasım 2016 arasındaki zaman diliminde lisanssız şekilde para aktarmış olması ve itibari paradan Bitcoin’e çevirdiği paraları devlete rapor etmemiş olması.

Philadephia’da davayı yürüten ABD Savcısı Bert Glenn şöyle konuştu:

“Bu davaları pek sık görmüyoruz. Burada ilk kez böyle bir dava görüyorum.

Eğer insanlar kurumsal piyasanın dışında ticaret yapan Ross gibi birine giderlerse daha anonim oluyorlar.”

Milli Güvenlik

Ross, Ekim 2017 civarında Milli Güvenlik için çalışan gizli federal ajanlarına 50,000 $ değerinde Bitcoin sattığını kabul etti. Mahkeme kayıtlarına göre Ross “ajanlardan kimliklerini belli eden bir bilgi almayı başaramadı”. Otoritelere göre Ross gibi ticaret yapan insanlar Müşterini Tanı (KYC) prosedürlerini takip etmedikleri ve Hazine Bakanlığı’na rapor vermedikleri için para aklama gibi faaliyetlerin önünü açıyorlar.

Gariptir ki 24 yaşındaki Ross, yasa dışı şekilde para aktarımı yaptığı iddia edilen dönemin bir süresinde başka bir suç yüzünden hapishanedeydi. Kendisi, bir yıllık cezası bittikten sonra üç yıl daha gözetim altında olacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment