Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazakistan Digital Para Birimleri İçin Anlaşma İmzaladı

Kazakistan digital para birimleriyle düzenleme yapan ilk ülkelerden biri. Eski Sovyet ülkelerinden biri olması da bunda etkili olabilir.

Devlet destekli Astana Uluslararası Finans Merkezi’ ne(AIFC) göre Maltese ile anlaşma imzalandı. Maltese’nin bir diğer adı ise Exante’dir.

Yeni Nesil Yatırım

Exante kendilerinin yeni nesil yatırımın ta kendisi olduğunu iddia ediyor. Ayrıca Exante, eski Sovyet ülkelerinde digital paraların büyük ilgi gördüğünü ve AIFC ile bir anlaşma imzalayabileceklerini söylüyor.

AIFC Başkanı Kairat Kelimbatov’ a göre Blockchain ve digital para birimleri geleceğin ekonomisinin şu anda temellerini atıyor.

‘’Astana’nın önde gelen Finans kurumları hali hazırda çalışmalara başladı ve geleceğin ekonomik sisteminin temellerini şu anda kuruyoruz. AIFC ‘nin blockchain araştırmaları Astana’nın uluslararası bir finans merkezi olabilecek araştırmalar olduğu yönünde. Bu yönden bakarsak Kazakistan ilerde digital paraların merkezi konumuna gelebilir. ‘’

Hükümet Destekliyor

Kripto paraların bir merkezi olmaması nasıl kontrol edilebileceği ve nasıl düzenlenebileği üzerine bir çok tartışma var. Kazakistan hükümetinin görüşü ne Çin kadar sert, ne de İsviçre kadar yumuşak olacak.

Ancak ülkeler Icolar aracılığıyla hükümet desteğiyle birlikte kendi digital para birimlerini çıkartabileceklerinin farkında.

Ağustos ayında Estonya Estcoin adı altında hükümetin de desteklediği kendi digital para birimini çıkartmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz ay Japonya ortaya J-Coin fikrini sundu.

Rusya’nın CryptoRubel’i başlatma niyeti ise devlet tarafından desteklenen önemli bir digital para olarak görünüyor.Ancak Rusyanın digital paralara bakış açısı diğer belirttilerden ülkelerden biraz farklı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment