Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazakistan’da Kripto Paralar İçin Devlet Lisansı Çıkıyor

Kazakistan kripto para ve blockchain teknolojisinin kullanımını ve tanınırlığını arttırmak adına bir gruba devlet lisansı sağlamayı düşünüyor.

Astana Times’ın yaptığı habere göre Blockchain and Cryptocurrency Association, resmi olarak işlemlere başlamak ve devlet tarafından resmi bir kurum olarak tanınmak için hükûmete başvuruda bulundu.

Komşusu olan Rusya’nın kripto paralara karşı sert tavrının aksine Kazakistan, hem kripto para hem de blockchain’in ardında yatan potansiyeli anlamak ve araştırmak için zaten çalışmalar sürdürüyordu.

Kazakistan’ın kripto para ve blockchain alanında bölge devi olma gibi bir hedefi bulunuyor. Bu sektörü daha iyi araştırmak ve anlamak adına da birkaç aydır belli başlı şirketlerle ortaklıklar kuruyor. 

Kazakistan aynı zamanda CryptoTenge adıyla kendi dijital parasını çıkarmayı da düşünüyor. Bu dijital para elbette merkeze bağlı olacak ve Kazakistan’ın resmi parasına dayanacak. Rusya’nın CryptoRuble’sine benzer niteliklere sahip diyebiliriz.

Blockchain and Cryptocurrency Association yetkililerinden Yessin Butin:

“Ana hedefimiz Kazakistan’daki blockchain ve kripto para piyasasının kurallarını Kazakistan Ulusal Bankasının kurallarıyla birleştirmek.”

“Kazakistan’da blockchain piyasasında hizmet veren bir şirket yok ancak bu teknolojinin kendilerine sağlayabileceği katkıyı gören oldukça şirket var.”

Bağımsız Devletler Topluluğuna bağlı ülkelerde kripto paralara en uygun çözümü bulma yarışı hala daha devam ediyor. Her ülke bu piyasaya birbirinden tamamen farklı ve kendine has bir bakış açısıyla yaklaşıyor ve bu sektörü olabilecek en iyi şekilde düzenlemeye çalışıyor.

Butin son olarak:

“İnsanlar bir alternatif arıyor ve bunu kripto parada buluyorlar.” yorumunda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment