Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 9 Bin Doları Geçerek Rekor Kırıyor

Bitcoin adeta durmak bilmiyor ve yeni bir rekor kırıyor. Haber yazım saatinde CoinMarketCap‘teki veriye göre Bitcoin fiyatı 9 bin 75 $‘ı görmüş durumda. Yalnızca bu bile başlı başına etkileyici bir fiyat. Ama 1 Ağustos’tan önce de Bitcoin’i olanların durumu daha iyi çünkü Bitcoin ve Bitcoin Cash’in toplam fiyatı şuanda 10 bin $’ı aşıyor.

Yeni Rekor

Birkaç gündür kısmen sessiz ve istikrarlı duran Bitcoin, yükselmeye kaldığı yerden devam ediyor. 12 saatten kısa bir sürede 8 bin 200 $’dan 8 bin 700 $’a yükselen fiyat yükselmeye devam ediyor. Bithumb ve Bitfinex borsalarındaki ticaret hacmine bakıldığında bu artışın sebebi Asyalı alıcılar gibi görünüyor. Tether’e yapılan 30 milyon $ değerindeki hack saldırısı bazılarına göre Bitfinex’i, dolayısıyla da Bitcoin’i olumsuz yönde etkileyecekti ancak bu saldırı Bitcoin’e hiçbir darbe vuramadı. Bitcoin fiyatının 2017 sonunda 10 bin $’ı göreceği tahmininde bulunan Ronnie Moas ve Mike Novogratz gibi isimler çok yakın bir sürede haklı çıkabilirler.

Bireysel Yatırımcıların Talebi Artıyor

2017 yılında Coinbase borsasına kayıtlı kullanıcı sayısı adeta katlanarak artış gösterdi. Dünyanın en büyük borsalarından olan Coinbase’in kullanıcı sayısındaki artış, dolaylı olarak kripto para sektörüne giren kişi sayısındaki artışı da gösterdiği için pek çok kişi Coinbase’in kullanıcı sayısını dikkatle takip ediyor. Altana Digital Currency Fund’dan Alistair Milne‘in topladığı verilere göre 2017 yılının başında 5 milyon kullanıcıya sahip olan Coinbase şuanda 13 milyon 100 bin kullanıcıya sahip durumda.

Kasım ayının başında ise CME’nin Bitcoin açıklamasıyla birlikte 24 saatten kısa bir sürede 100 bin yeni kullanıcı kaydoldu. Geçtiğimiz hafta sonunda Coinbase bu sınırı yeniden geçti ve yine 24 saatten kısa sürede 100 bin yeni kullanıcıya kavuştu. Bu veriler gösteriyor ki ciddi sayıda yeni bireysel yatırımcı kripto para piyasasına dahil oluyor. Bu kadar yüksek sayıda kişinin kripto para piyasasına girme sebebi ise iş işten geçmeden Bitcoin sahibi olmak istemeleri olabilir. Bitcoin fiyatı şuan bile 9 bin $ ancak yine “iş işten geçmeden” diyoruz çünkü kurumsal yatırımcılar bu piyasaya dahil olduğunda bu fiyat 9 bin $’ın çok daha ötesine gidebilir.

Bitcoin + Bitcoin Cash = +10 Bin$

Bitcoin ve Bitcoin Cash destekçileri genelde hemfikir olmuyorlar. Özellikle de konu “ölçeklendirme” meselelerine geldiğinde. Ama yine de bu iki paranın yatırımcıları ortak noktalara sahip. Bitcoin destekçisi olmasına rağmen 1 Ağustos fork’undan sonra aldığı Bitcoin Cash’i elden çıkarmamış ve hala daha tutan yatırımcılar bulunuyor. Bu iki paranın toplam fiyatı da şuanda 10 bin $’ı geçiyor. Bitcoin Gold ve Bitcoin Diamond gibi diğer fork’ları da işin içine eklersek bu değer elbette daha fazla oluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment