Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ronnie Moas: Bitcoin 2018’de 14,000$ Olacak!

İki hafta gibi bir süre önce Standpoint Research kurucusu Ronnie Moas, Bitcoin‘in 2018’de 11 bin $’ı göreceğini söylemişti. Ancak Bitcoin’in beklenenden çok daha erken artış yaşaması sonucunda Moas tahminini yeniledi.

Moas’ın yeni tahminine göre Bitcoin 2018’de 14 bin $ olacak. Ancak Moas’ın tahmini, diğer tahminlerden biraz farklı çünkü Moas yaptığı hesaplamalarda Bitcoin, Bitcoin Cash ve Bitcoin Gold fiyatlarını da kullanıyor.

Beklentileri Aşıyor

Moas uzun süredir Bitcoin fiyatı hakkında tahminler öne atan bir isim. Moas temmuz ayındayken, daha 1 Ağustos fork’u gerçekleşmemişken, iddialı bir şekilde Bitcoin’in birkaç ay içinde 5 bin $ sınırını göreceğini söylemişti. O dönemlerde Bitcoin fiyatı 3 bin $ civarında dolanıyordu.

Ağustos ayına gelindiğinde ve Bitcoin fiyatı sağlam bir artış gösterdiğinde Moas tahminini daha da ilerletti ve 2018 başlangıcında Bitcoin fiyatının 7 bin 500 $ sınırını göreceğini söyledi. Bitcoin’in yine beklenenden çok daha hızlı şekilde artıp 8 bin $ sınırına yaklaşması sonucu ise fiyatın 11 bin $’ı göreceğini söylemişti. Ancak bazı etmenler sonucunda Moas yine ve yeniden bir tahminde bulundu: 14 bin $!

Bu etmenler arasında tabii ki CME’nin Bitcoin ile ilgili yaptığı yeni duyuru bulunuyor. CME’nin Bitcoin üzerinden işlemlere izin verecek olması Bitcoin’in Wall Street’te “geçerliliğini” önemli düzeyde arttıracak. Bunun yanında altkoin dünyasına baktığımızda ise Ripple’ın American Express ve Santander ile partnerlik açıklaması da etmenler arasında. XRP şuan piyasa hacmi bakımından 9.2 milyar $ ile dördüncü sırada.

Moas:

“Kripto para dünyasında, yaptığım tahminleri gözden geçirmeme sebep olan birkaç önemli gelişme yaşandı. Kripto paralar için birkaç olumlu başlık oldu ve önlerine çıkan engeli yıkıp geçiyorlar.”

Moas Bitcoin fiyatı ile ilgili konuştuğunda Bitcoin, Bitcoin Cash ve Bitcoin Gold’un toplam fiyatından bahsettiğini de belirtti:

“Bitcoin fiyatı ile ilgili tahmin yaptığımda Bitcoin fiyatına Bitcoin Gold ve Bitcoin Cash’i de ekliyorum. Yani Bitcoin’in piyasa hacmi yarın 50 milyar $ azalsa ama Bitcoin Cash hacmi o kadar artsa benim için hiçbir problem olmaz.”

10 Kat Artış

Toplam kripto para piyasasına bakan Moas, şuanki toplam değer olan 250 milyar $’ın rahatlıkla 2.5 trilyon $’a çıkabileceğini söylüyor:

“Gelecek beş yıl içinde toplam kripto para piyasası hacminin %900 oranında bir artış yaşayacağını düşünüyorum. Piyasa hacmi 2.5 trilyon $ olabilir ancak bu 2,5 trilyon $’ın yüzde kaçı Bitcoin’e ait olur, bilemem. Bu yüzden yatırımcılar sermayelerini çeşitlendirmeli.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Erol Bulut
    Posted 16 Aralık 2017 - 00:25 00:25

    Its 17.000 USD and we didnt arrive 2018 yet lol

Leave a comment