Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ronnie Moas’tan Bitcoin’e Yeni Analiz

Bitcoin’in 2017’deki piyasa hareketleri birçok kullanıcıyı ve analisti hayran bıraktı.

Standpoint Research adlı finansal analiz şirketinden Ronnie Moas, geçtiğimiz yıllarda Bitcoin hakkında birçok olumlu analizler yayınlamıştı. Ancak kendisi 2017 için yaptığı tepe fiyat öngörüsünü güncellemek zorunda kaldı.

Yıl sonunda 7500$ mı? Zaten oradayız!

Ronnie Moas, 2017 Temmuz ayında takipçilerini şaşırtan bir açıklamayla Bitcoin’in sadece birkaç ay içinde 5000$’ı geçeceğini söylemişti. Moas bu tahminde bulunduğunda Bitcoin’in fiyatı 3000$ bile değildi. Ancak fiyat neredeyse 2 ay sonra öngörülen 5000$ değerine ulaşarak kısa bir düşüş yaşamıştı.

Bitcoin için bu yılın Ağustos ayındaki yukarı eğilimli fiyat trendi, Ronnie Moas’ın öngörüsünü yıl sonuna kadar 7500$ olarak güncellemesine sebep olmuştu. Bitcoin’in son dönemdeki hızlı artışı, o güncel analizi bile geride bırakmış bulunuyor, çünkü fiyat bu hafta sonunda 7500$’ı geçti. Analist, şimdi öngörüsünde yeni bir fiyat ve zaman belirtiyor: 2018’de 11,000$. Moas, bu analizi müşterileriyle email yoluyla paylaşmış:

“Her geçtiğimiz gün haber siteleri kripto paralar hakkında makaleler yazıyor. Daha fazla ülkede kullanılmaya başlanılan kripto paraların önünde duran engeller, domino taşları gibi yıkılmaya devam ediyor.”

Uzun Dönemde Dijital Altın

Ronnie Moas, Bitcoin hakkında inanılmaz bir seviyede umutlu. Hatta bir gün altına rakip olacağını bile belirtmiş. Yaptığı uzun dönem analizlerindeyse fiyatın 3 yılda 20,000$ ve 10 yılda 50,000$ olabileceğini öngörüyor.

Bilindiği gibi ABD’li teknoloji devi Apple, Dünya üzerinde en yüksek piyasa değerine sahip olan şirket ve her gün yeni rekorlar kırmakta. Ronnie’ye göreyse Bitcoin piyasa değeri bakımından Apple’ı sadece 5 yıl içinde geçebilir.

Artan Farkındalık ve Yatırımlar Fiyatı Artıracak

Ronnie, gün geçtikçe artan kripto para farkındalığı ve farklı bireyler tarafından yapılan yatırımlar sonucunda Bitcoin’in fiyatının artacağına inandığını söyledi. Şimdiki değerlere bakılacak olursa, 7.6 milyar insanın %0.5’ten azı Bitcoin’e yatırım yapmış. Ronnie’ye göre bu oran önümüzdeki 5 yıl çerçevesinde %5’i aşabilir.

Bitcoin’in sadece belirli bir sayıda(21,000,000) üretileceğini göz önünde bulundurursak, bir zaman sonra oluşacak olan arz-talep dengesizliği fiyatın çılgın seviyelere ulaşmasına vesile olabilir. İnsanların Bitcoin hakkındaki görüşleri şu anda tamamen ikiye ayrılmış durumda: pozitif düşünenler fiyatın yukarı eğimli olacağını, negatif düşünenler ise Bitcoin marketinin bir balondan ibaret olduğunu düşünüyor.

Kim bilir belki de Bitcoin’in şimdiki fiyat trendi devam ederse, öngörülen fiyatların zaman aralığı bile kısaltılabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment