Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

American Express ve Santander’den Ripple İle Partnerlik

American Express ve Santander, ABD ve Birleşik Krallık arasındaki sınır ötesi işlemleri blockchain teknolojisiyle hızlandırmak adına Ripple ile partnerlik kurdu!

Artık American Express müşterilerinin FX Uluslararası Ödemeler platformundan yaptığı ödemeler, Ripple’ın blockchain ağı RippleNet’ten geçecek.

American Express Genel Müdür Yardımcısı Marc Gordon, bugün yaptığı açıklamada:

“Ripple ve Santander ile olan bu iş birliği, blockchain konusunda ilerlememizi ve dünya genelinde para aktarma metodumuzu geliştirmemizi sağlayacak” dedi.

Bu proje sayesinde ABD’deki American Express müşterileri, Birleşik Krallık’taki Santander banka hesaplarına anlık, takip edilebilir, kartsız sınır ötesi ödemeler aktarabilecek.

Santander’da küresel işlem bankacılığı genel başkanı olan Jose Luis Calderon:

“Blockchain teknolojisi, ABD ve Birleşik Krallık arasında yeni bir kanal oluşturuyor. Aynı zamanda küresel çaptaki ödemeler için çok önemli bir fırsat sağlıyor.” yorumunda bulundu.

Blockchain teknolojisi sayesinde iş birliğine dahil olan tüm taraflar, işlemlerin durumunu ve maliyetini takip edebilecekler.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Ripple blockchain’inin finansal hizmet firmalarının “gerçek-zamanlı” olarak para aktarmasını sağlayacağını söyledi:

“Kurumsal müşterilerinin küresel ödemelerde yaşadığı sorunlara bir çözüm üretmek adına American Express ve Santander ile beraber büyük bir adım atıyoruz. Eskiden hallolması günler süren işlemler artık gerçek zamanlı olarak tamamlanacak.”

Hem American Express hem de Santander, blockchain projesinin dünya geneline yayılabileceğini söyledi.

Kripto Para Sonradan Dahil Olacak

Ripple kendi kripto parası olan XRP ile ödeme işlemlerini hızlandırabileceğini söylemişti. Bunun yanında XRP’nin, ilerleyen zamanlarda bankalarla ve diğer finansal şirketlerle olan ortaklıklarında da kullanılabileceğini belirtmişti.

Ripple’ın stratejik hesaplar genel müdürü Marcus Treacher, CNBC’ye verdiği röportajda:

“Geliştirdiğimiz teknoloji, kripto paradan ya da token’dan ayrı bir hale geldi. Yani bankalar, blockchain’e dayalı olan bir para birimine gerek olmadan herhangi bir itibari parayı direkt olarak başka bir itibari paraya dönüştürmek için Ripple’ı kullanabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment