Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: USDT Tether Hacklendi

Fiyatı bilinçli bir şekilde ABD Doları’yla aynı seviyede tutulan ve bu sebepten dolayı borsalarda kullanılan Tether (USDT), bu sabah saat 6’da yaptığı açıklamayla gerçekleşen bir hack olayının neredeyse 31 milyon $’lık Tether götürdüğünü söyledi.

Projenin websitesinde yayınlanan açıklama, aslında birkaç saatliğine kaldırılmıştı, ancak haberi yazdığımız sırada tekrar erişime açıldı. Tether “dışarıdan bir hacker tarafından gerçekleştirilen kötü niyetli saldırının” tam 30,950,010$ değerinde USDT götürdüğünü söyledi. Orijinalde Realcoin olarak yayınlanan Tether, değeri hep 1 ABD Doları’na eşit tutulan, borsalar arasında gönderilmesi mümkün olan bir kripto para.

Ancak Tether borsalarla iletişime geçerek USDT ile yapılan kripto para işlemlerinin durdurulacağını açıkladı. Eğer USDT işlemleri devam ederse, çalınan paralar piyasaya geri akabilir.

19 Kasım 2017’de gerçekleşen saldırı, Tether Hazine cüzdanından tam 30,950,010$’lık USDT çalınmasına sebep oldu, çalınan paralar onaylı olmayan bir Bitcoin adresine aktarıldı. Tether şirketi olarak USD’ye sabit USDT kripto parasını onaylayanlar biziz ve çalınan paraların geçerliliğini iptal edeceğiz. Aynı zamanda çalınan USDT’leri kurtarmaya da çalışıyoruz, zira bunların kripto para ekosistemine geri dönmesine izin veremeyiz.”

Şirket çalındığını iddia ettiği koinleri “kilitlemek” için kripto paranın üstüne kurulduğu Omni Core yazılımının yeni bir versiyonunu yayınlayacak. Çalınan paraları sabahın erken saatlerinde ilk farkedenler birkaç online gözlemciydi, bu da paraların dondurulacağı iddiasını doğrular nitelikte. Tether da bu dondurulma işlemi için yazıda bir açıklama daha yaptı:

Tether.to’nun içine gömülü olan cüzdan servisi geçici olarak durduruldu. Gelecekte buna benzer olayların yaşanmaması için gerçekleştirilen atağın sebebi üzerinde detaylı bir inceleme başlattık.”

Hack açıklamasının zamanlaması aslında daha kötü olamazdı, çünkü son zamanlarda Tether ile ilgili önemli söylentiler piyasayı kasıp kavuruyor.

Kullanıcıların dikkatli bir şekilde takip ettiği tartışmaların nedeni, Tether ve Britanya Virjin Adaları bazlı dev borsa Bitfinex arasındaki ilişkinin şeffaf bir şekilde yansıtılmamasıydı. Borsa uzun bir süredir USDT kullanarak marketi manipüle etme tarzı bir dolandırıcılıktan suçlanıyordu. Bugün yapılan hack açıklaması ise zaten patlamaya hazır ve kızgın tartışmaları iyice ateşleyecek gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment