Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Bitcoin’den Uzaklaşmaya Başladı

Hong Kong’daki yerel borsalardan biri olan Gatecoin bankacılık işlemleri yetkisini kaybetti. Bununla birlikte Bitcoin’le çalışan işletmeler arasında bir belirsizlik atmosferi oluştu.

Hatırlıyorsanız yaklaşık bir ay önce Çin hükümeti kripto para alım satım işlemlerini ve ICO’ları yasaklamıştı. Sonrasındaysa Bitcoin platformları ve madencileri topluca göç etmeye başlamıştı. Şimdi ise Hong Kong’da da benzeri olayların yaşanması bekleniyor, zira ülkede Bitcoin bir süredir hoş karşılanmıyordu.

Kripto para piyasasındaki eski borsalardan biri olan Gatecoin, daha önce de banka hesaplarının dondurulması gibi sorunlar yaşamıştı. Ancak borsanın pazarlama yöneticisi Thomas Glucksmann, South China Morning Post’a verdiği bir röportajda Eylül ayında gelen dondurulmalardan önce bir uyarı yapılmadığını belirtti.

“Tam da son 2-3 ayda müşterilerimiz 3’e katlandı, Bitcoin’in fiyatı inanılmaz yerlere ulaştı, kullanıcıların yatırdığı para miktarı artıyordu derken… Bu sorunun zamanlaması daha kötü olamazdı.”

Verdiği örnek kararlarla Bitcoin’e kollarını açan Japonya ise Çin’den bir ‘göçle‘ kaçan işletmelerin yeniden konumlanma taleplerine şimdilik bir cevap vermedi.

Çin’deki felaketten sonra şimdi de Hong Kong yangına körükle gidiyor desek yeridir. Gatecoin de bu durumda platformun sağlığını korumak adına yurtdışı bankalarıyla çalışmak zorunda kalacak gibi görünüyor.

Artık ikonikleşen ‘Bitcoin kullanan işletmelerin Bitcoin destekleyen banka ihtiyacı’ çıkmazını Bitspark CEO’su George Harrap şu şekilde yorumluyor: “Bitcoin piyasasında bankaların desteği lüks sayılır.” Bitspark da geçmişte kurulu olduğu ülkenin dışındaki bankalarla Gatecoin’le aynı sebepten dolayı çalışmıştı.

Bankalar daha önce Bitcoin de dahil olmak üzere çeşitli kripto paralarla ilgili bazı problemleri dile getirmişti. Hatta bankalar ve hükümet kuruluşları, insanların banka hesaplarını sebepsiz yere kapatmıştı. Hong Kong’daki Bitcoin direnişi küçük bankaların Blockchain’i desteklemesiyle sarsıntılı bir şekilde devam ediyor. Hatta geçen hafta 20 kadar Hong Kong bankası, Singapur’da düzenlenen bir Blockchain bazlı alım satım ağına katılmak için imza atmıştı. Bakalım gelecek günlerde Asya’da ne tür gelişmeler göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment