Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Milyarderler Kripto Paralara Yatırım Yaptı

Rus milyarderlerden olan Roman Abramovich, Aleksandr Frolov ve Aleksandr Abramov, söylendiğine göre, Avrupalı bir sermayedar olan “Blackmoon Crypto” aracılığıyla Bitcoin gibi dijital para birimlerine büyük yatırımlar yapmakta.

Blackmoon Financial‘ın bir alt kuruluşu olan sermayedar, tüm dünyadaki tokenize para kaynaklarına en iyi yapıyı oluşturmak ve bunu sağlamak adına çalışıyor.

Aynı zamanda, başka bir Rus milyarder olan Roman Trotsenko, dijital para alışverişini sağlamak ve ICO’ları düzenlemek için yeni bir tasarı başlatmayı planlıyor. Yerli bir gazete olan The Bell‘in yayımladığı bir makalede, Trotsenko’nun dijital paralara yatırım yapmak isteyenlerin isteklerini karşılamak istediği iddia ediliyor.

“Sadece Bitcoin’e yatırım yapma planlarımız var, ve altyapıyı gittikçe geliştiriyoruz; yolcuların yerini değiştirmeyip bunun yerine onlara yerinde hizmet edeceğiz.”

Rus Hükümetinin Kripto Paralar Konusundaki Düşünceleri

Trotsenko dijital para tasarısını açıkladı, fakat daha işleme geçirilmeden belirsiz bir gelecekle yüzleşmekte. Bu da Rus hükümetinin dijital paralar üzerinde kafa karıştırıcı sinyaller vermesinden kaynaklanıyor. Hükümetin Temmuz 2018’de kripto para madenciliğini ve ICO’ları düzenlemede resmi bildirilerde bulunması gerekiyor.

Fakat, 2017‘nin Kasım ayının sonlarına doğru, İletişim Başkanı Nikolay Nikiforov, hükümetin dijital paraları asla yasallaştırmayacağını söylemişti.

Bu açıklamadan dolayı, Trotsenko, tasarısını başlatmadan önce biraz daha gelişmenin yaşanmasını beklediğini söyledi. Eylül ayında Rusya başkanı Vladimir Putin ile kripto para sektörünü düzenlemede ve yasallaştırmada sorun yarattığını da dile getirdi.

Kasım’ın başlarında, Rusya merkez bankası kendi dijital parası olan ve Rus marketinde geçerli sayılacak tek para birimi olan CryptoRuble‘yi yarattı.

CryptoRuble, biraz da olsa düzenleme konusunda özgür bir ortam yaratmak adına oluşturuldu. 2016‘da Rus ICO’larından elde edilen toplam gelir 300 milyon dolardan daha fazlaydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment