Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Yatırımcı: Bitcoin 2017’yi 10 Bin $ ile Bitirecek

2017 yılını tek kelimeyle inanılmaz geçiren Bitcoin, tüm tahminleri ve beklentileri aştı. Bunun sonucunda analistler de yeni tahminler yapmak durumunda kalıyor. Yeni tahminde bulunanlardan biri de milyarder yatırımcı Mike Novogratz oldu. Novogratz’a göre Bitcoin’in 2017 yolculuğu hala daha bitmedi ve yıl sonunda fiyatı 10 bin $’ı geçecek.

2018 Nisan’dan Daha Önce

2007 ve 2008 yıllarında Forbes tarafından milyarder olarak gösterilen Mike Novogratz, uzun zamandır Bitcoin destekçisi. Geçtiğimiz ay CNN’ye verdiği röportajda Bitcoin fiyatının 2018 Nisan’da 10 bin $ seviyesine ulaşmasının kendisini şaşırtmayacağını ifade etmişti. Ancak Bitcoin’in son haftalarda yaşadığı artış Novograzt’ın fikrini biraz değiştirdi. Novogratz artık Bitcoin’in 2017 sonunda bu seviyeye ulaşacağını düşünüyor:

“Bu yılı gerçekten Bitcoin’in 10 bin $ olduğunu görerek bitireceğimizi düşünüyorum. Yine yıl sonunda Ethereum’un 500 $’a yaklaşacağını düşünüyorum.”

2017 adeta Bitcoin’in yılı oldu ancak Novogratz, Ethereum’da nasibini alacağını düşünüyor:

“Son birkaç günde Ethereum hareketlenmeye başladı. Yakında cidden yeni bir zirve göreceğini düşünüyorum. Ethereum ekosisteminde gayet olumlu birçok şey oluyor.”

Erken Yatırımcılardan Novogratz

Goldman Sachs’ın eski ortaklarından olan ve Fortress’ta serbest yatırım fonu yöneticiliği yapmış Mike Novogratz, Bitcoin’e epey yatırım yapmış durumda. 2013 yılında Bitcoin fiyatı 50$ iken yatırım yapan Novogratz için Bitcoin’in erken yatırımcılarından denilebilir. Kendisi fiyatı 30 sent iken Ether’e de yatırım yapmıştı. Novogratz, yatırımlarının %10’unun Bitcoin ve Ether’de olduğunu açıklamıştı. Ether ve Bitcoin’in bu yıl yaşadığı büyük artış göz önünde bulundurulunca tahminen Novogratz’ın yaptığı yatırım oranı da artmıştır.

Novogratz Bitcoin’e “balon olsa da para kazandırıyor” gözüyle bakan isimlerden.

Bitcoin Yılmıyor

Bitcoin görünüşe göre ne yaşanırsa yaşansın bir şekilde yoluna devam ediyor. Pazartesi günü Tether’e yapılan 30 milyon $ değerindeki hack saldırısı bile Bitcoin’i etkilemişe benzemiyor. Novogratz’e göre kripto paraları güvenli olarak tutmak ve kripto paraların güvenliği gibi konular endişe verici olsa da piyasa bu hack saldırısına çok kötü tepki vermedi. Kripto para piyasasının toplam piyasa hacmi 250 milyar $ olunca 30 milyon $’ pek etki etmiyor.

Tether’e yapılan saldırının haricinde, 2017 yılında yaşanan çok önemli olaylar da Bitcoin’i olumsuz yönde tam anlamıyla etkilemeyi başaramadı. Jamie Dimon’ın olumsuz yorumları olsun, Çin’in yaptırımları olsun.

Bitcoin bir süre daha böyle ilerlemeyi sürdürürse 2018 Nisan’ı için yaptığı tahmini 2017 sonuna çeken Novogratz, bu tarihi biraz daha erkene çekmek durumunda kalabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment