Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fas’tan Kripto Para Kullanıcılarına Uyarı

Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz hafta kripto para karşıtı birkaç ülkeyi derlediğimiz bir makale yayınlamıştık. Bu listeye ne yazık ki şimdi başka bir ülke de eklendi: Fas. Ülkenin yurtdışı borsa otoritesi yaptığı bir açıklamada kripto paraların ülke içindeki kullanımının cezaya tabi olduğunu belirtti.

Orijinal dili Fransızca olan bir belgeye göre, Office des Changes adlı hükümet ofisi Fas’ta kripto paralarla yapılan transferlerin “borsa yasalarının ihlali” adı altında cezalandırılabileceğini söyledi.

Kuzey Afrika’da bulunan ülkenin borsa otoritesi aynı zamanda halka yabancı piyasalar üzerindeki yasalar hakkında bir hatırlatmada da bulundu. Uluslararası transferler, sadece belirli yasalar çerçevesinde gerçekleştirilebilir. Bununla birlikte, sadece merkez bankası Bank Al-Maghrib’in barındırdığı para birimleri üzerinde işlem yapılabilir. Belgede aynı zamanda şöyle bir açıklamaya da yer verilmiş:

“Bu, hiçbir organizasyona dayalı olmayan gizli bir ödeme sistemidir. Bu tür dijital paraların kullanımı kullanıcılar için büyük riskler barındırır.”

Yayınlanan belgenin altına önemli bir not da düşülmüş. Office des Changes’ın belirttiğine göre Fas Merkez Bankası ve Fas Profesyonel Bankalar Grubu (GPBM) dijital paraların ülkedeki evrimini “merakla” takip ediyor.

Yayınlanan başka bir rapora göre geçen hafta dijital hizmetler şirketi MTDS, Fas’ta sunulan servisler için Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kullanıma sunmuştu. Yapılan resmi açıklamanın şirketi nasıl etkileyeceği ise “merak” konusu.

Huffington Post Cezayir’e göreyse Fas’taki yasaklama kararı, Cezayir’de bir yasaklama kararı geleceği söylentilerinden bir ay sonra yayınlanmış.

Ülkenin 2018 için yayınladığı finans alanındaki yasa tasarısı şimdilik Ulusal Milli Meclis’te görüşülüyor. Yasa tasarısı onaylanırsa, ülkedeki insanların kripto para kullanarak para transferi gerçekleştirmesi, hatta Bitcoin gibi dijital para barındırması bile yasa dışı sayılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment