Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazakistan Kripto Parada Bölge Devi Olmak İstiyor

Kazakistan hükümeti ülkeyi kripto para konusunda “en iyi iş ortamı” haline getirmek istediğini açıkladı. Açıklama Astana Uluslararası Finans Merkezi’nden (AUFM) geldi. Finans merkezi, blockchain ve kripto para firmaları için “düzenleyici yapı” oluşturmak adına Deloitte, Waves, Kesarev Danışmanlık ve Ukraynalı bir hukuk firması olan Justcutum ile çalışmayı planlıyor.

AUFM Kripto Para için Bölgenin En İyisi Olmayı Hedefliyor

Kazakistan’ın açıklamasına göre AUFM, kripto para ve blockchain firmalarının kullanabileceği ürünler yapmak için Delitte ve Waves firmalarıyla çalışacak. AUFM Ceo’su Nurlan Kussainov‘un açıklamasına şöyle:

“AUFM kripto para konusunda bölgenin en iyi düzenleyicisi olmayı hedefliyor. Blockchaini düzenleme çalışmalarımıza verdikleri katkılardan dolayı ortaklarımıza teşekkür ederiz. Projenin gelecek aşamalarında çalışanlarımız, başka sektörlerdeki hissedarları da projemize dahil etmeye çalışacak.” 

AUFM’nin bu projesi, Kazakistan Ulusal Bankası’nın insanların blockchain üzerinden senet alım satımı yapması için bir mobil uygulama sunacağını açıklamasından 1 ay sonra duyuruldu. Bankanın bu uygulamayı çıkarma amacı, insanların komisyon ödemeden direkt olarak yatırım yapabilecek olmaları. Bunun yanında banka, düşük işlem ücretlerinin ve uygulamanın pratikliğinin daha çok perakende yatırımcı çekeceğini umuyor.

“Blockchaine İzin Veren Düzenlemelerin Yapılması Şuanda Çok Önemli”

Deloitte firmasında Teknoloji Projeleri için Yasal Hizmetlerden sorumlu Artem Tolkachev, blockchain ve kripto paralara imkan sağlayan düzenlemelerin yapılmasının sektörde yeniliği arttırmak açısından önemli olduğunu söyledi. Tolkachev:

“Blockchaine izin verilen düzenlemelerin yapılması şuanda çok önemli ve dünyanın en yenilikçi ülkeleri şuanda bunu yapmayı planlıyor. Biz de bu aşamanın bir parçası olmaktan çok memnunuz.” dedi. Deloitte firması yakın zamanda Singapur hükümetiyle de dağıtılmış ana defter teknolojisi kullanarak dolar basmak için ortaklık yapmıştı.

Kazakistan hükümet yetkilileri, dijital paraların anayasadaki klasik yasaları biraz zorlayabileceğini kabul ederken, yeni yasaların kripto para piyasasının yenilikçiliğini ve dinamikliğini etkilemeyecek şekilde düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Juscutum’un patronu Artem Afyan, ICO piyasasını “yeni, dinamik ve klasik yasalar için çok zorlayıcı” olarak tanımlarken şuan “yasaları düzenlemek için çok iyi bir fırsat olduğunu ve bunun dünya genelindeki kripto para projeleri için en hayırlısı olacağını” belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda yerel Kazak bitcoin servisleri, rekorlar kıran hacimlere ulaşmıştı. Yani Kazakistan hükümeti, halkın kripto paralara gösterdiği ilgiye karşılık veriyor ve geliştirici adımlar atıyor.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment