Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Bitcoin İle 300 Milyar Dolara Yükseldi

Kripto para piyasasının toplam piyasa hacmi tüm zamanların rekorunu kırarak 300 milyar $ sınırını geçti.

Coinmarketcap verilerine göre şuanda kripto para piyasasının toplam değeri 302 milyar $civarında dolanıyor. Böyle devasa bir miktardan aslan payını ise tabii olarak Bitcoin alıyor. Bitcoin’in şuanki piyasa hacmi 162 milyar $ civarında.

Kripto para piyasasının toplam piyasa hacminin böylesine bir artış yaşamasındaki en büyük sebep olarak Bitcoin’in dünden beri yeni rekorlar kırması gösterilebilir. Dün ilk kez 9 bin $ sınırını geçen Bitcoin an itibariyle 9 bin 700 $ seviyelerine kadar çıkmayı başardı. Bitcoin’in 2017 sonunda 10 bin $ seviyesini göreceğini söyleyen bazı yorumcular, beklediklerinden daha erken haklı çıkabilirler.

Toplam değerin 300 milyar $’a çıkması, piyasanın ne kadar hızlı bir şekilde büyüdüğünü gösteriyor. 3 Kasım’da tarihinde ilk kez 200 milyar $ toplam değere ulaşan kripto para piyasası, haziran ayında da ilk kez 100 milyar $ seviyesine ulaşmıştı. Böylesine kısa zaman zarfında böylesine büyük bir büyüme ne kadar sağlıklı, tartışılır. Ancak yine de takdire şayan bir büyüme olduğununu kabul etmek gerek.

Kripto para piyasasına katkıda bulunan diğer etmenlerden biri ise tahmin edilebileceği üzere Ethereum.

Dünyanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum da geçtiğimiz haftada çok önemli bir büyüme kaydetti. %30 civarında bir büyüme yaşayan Ethereum’un şuan toplam piyasa hacmi 47 milyar $ seviyesinde ve bir Ethereum fiyatı 490 $ seviyesine kadar yükseldi. Bitcoin gibi Ethereum da kendine yeni bir zirve belirledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment