Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fenomen Analistten Bitcoin İçin 2023 Yorumu: Boğa Rallisi İçin Bu Gerekli!

Popüler kripto para analisti Coin Bureau, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikasının 2023 yılında Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerinin yönünü belirleyecek temel gösterge olduğunu öne sürdü.

Coin Bureau, YouTube üzerinden yaptığı yayında 2,18 milyon takipçisi için kritik piyasa tahminlerinde bulundu. Önümüzdeki yıl bir boğa rallisinin yaşanabilmesi için FED kararlarının önem arz edeceğine değinen analist, faizlerin geri çekilip çekilmemesi yönündeki her kararın büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Analist, FED’in faiz politikalarının daha ılımlı bir hal almaya başlaması durumunda geleneksel piyasalarda ve kripto para piyasasında potansiyel bir boğanın tetiklenebileceğini düşünüyor.

Bureau, Powell’ın son konuşmalarını ve kurumun finansal kararlarını analiz ederken özellikle “enflasyon istediğimiz seviyeye gelen kadar sert müdahalelere devam edeceğiz” açıklamasına odaklandı. Analiste göre FED, 2022 yılı içerisindeki tutumunu koruyup faiz artışlarına aynı hızda devam ederse bu muhtemelen makroekonomi ve kripto paralar için kötü sonuçlar doğuracak.

Bureau yaptığı açıklamada, FED’in hangi yolu seçeceğini tahmin etmek zor olsa da piyasa yapıcıların finansal sistemin içine düştüğü zorlukları göz ardı etmeyeceğini düşünüyor.

Özellikle 2022 yılı içerisinde yaşanan makroekonomik sorunlar esnasında FED’in her açıklaması piyasalar üzerinde ciddi volatil hareketlere sebep oldu. Yıl içerisinde ağırlıklı olarak faiz arttırma seçeneğini tercih eden FED, bu ay faizleri yarım puan artırarak ekonomiyi resesyona doğru sürükledi. Artışla birlikte faiz oranını 15 yılın en yüksek seviyesi olan %4.25 ila %4.5 aralığına getirdi.

FED başkanı Powell yaptığı son konuşmalarda, 2023 yılının bir resesyon yılı olabileceğini de özellikle belirtmiş ve olası bir finansal durgunluğa karşı uyarılarda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!