Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin’in Mucidiyim” Diyen Wright, Norveç’teki İtirazını Kazandı

Kendisinin bitcoin’in (BTC) kurucusu Satoshi Nakamoto olduğunu öne süren Craig Wright, Norveç’te girdiği temyiz sürecini kazandı.

Twitter’da “hodlnaut” olarak bilinen Magnus Granath adlı bir şahıs, Satoshi Nakamoto olduğunu iddia ettiği için Wright’ın “dolandırıcı” olduğunu söylemişti.

Oslo’daki Helen Engebrigsten adlı bir hakim, ekim ayında Granath’ın bu gibi paylaşımlarda bulunmasında bir sakınca olmadığı yönünde karar aldı.

Craig Wright, bu karara karşı itiraz etmesinin ardından girdiği temyiz sürecini kazandı. Wright’ın avukatı Halvor Manshaus, “Bu karar, Temyiz Mahkemesi’nin Dr. Wright’ın davasına bakacağı ve kendi, bağımsız kararını vereceği anlamına geliyor.” dedi.

Granath’ın avukatları ise bu temyiz sürecinin o kadar önemli olduğunu düşünmüyor. DLA Piper adlı bir hukuk firmasının ortaklarından Ørjan Salvesen Haukaas, basına verdiği demeçte, “Mahkemenin bu kararında sıra dışı herhangi bir şey yok.” dedi.

Craig Wright, geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık’taki bir mahkemeden zaferle ayrılmıştı. Mahkeme, Peter McCormack’in Wright’a 900 bin sterlin ödeme yapmasına karar vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!