Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Festy Sayesinde Festivallerde Dash İle Ödeme Yapılabilecek

Bitcard’ın sağladığı NFC özellikli akıllı bileklik sayesinde festivaller ve barlarda cüzdan veya kredi kartına ihtiyaç duyulmadan kolayca ödeme yapılabilecek!

Günümüzde ödeme yöntemlerini kolaylaştırmak için bir çok yolda geliştirme çalışmaları devam ediyor. Bunlardan biri de giyilebilir cihazlar ile ödeme yapma yöntemi. Kripto paralar hayatımızın her noktasına girerken İrlanda merkezli indirimli hediye kart sağlayıcısı BitcardFesty isimli yeni ürünü ile kullanıcılarına bir bileklik yardımıyla Dash kripto para birimini kullanarak ödeme yapmayı sağlıyor. Dün lansmanı gerçekleşen Festy, üstünde bulundurduğu QR kod ve NFC entegreli çip ile festival ve barlarda yiyecek ve içicekleri Dash ile ödemek konusunda çözüm sunuyor.

Festy direkt olarak kullanıcının Dash hesabı ile bağlantılı ve doğal olarak kripto paraların gizliliğine aykırı olarak bakiyenin Festy platformunda saklanması gibi bir durum söz konusu değil. Araya herhangi bir sağlayıcı girmediği için işlemlerde herhangi bir gecikme olmadığından mağduriyet yaşanması da mümkün olmuyor. Bunun dışında anlaşmalı işletmeler de aldıkları Dash ödemesini direkt olarak nakit paraya çevirebiliyorlar. Bu sayede işletmeler açısından da günümüz şartları doğrultusunda herhangi bir problem yok. Ön ödemeli olarak çalışan Festy, ödemelerini anlaşmalı ATM’lerden nakit para ile alıyor ve işlem basit bir şekilde gerçekleşmiş oluyor.

Festy kurucularından Graham de Barra yaptığı açıklamada

“Dash ile iş birliği yapma sebebimiz Dash’in günlük para transferi konusunda sunduğu çözümlerin oldukça başarılı olmasıdır. Kredi kartları gibi %2-5 oranda komisyonlar olmadan işletmeler için daha güvenli ve maliyetsiz bir yol sunmak için daha iyisini bulamazdık. İnanıyoruz ki Festy, geleceğin ödeme yöntemi olacak!”

Festy prototipi duyuruldu ve 2017’nin son çeyreğinde tam olarak kullanıma sunulması bekleniyor.

Kaynak: Finance Magnates

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment