Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fidelity Invesment En Büyük İki Geleneksel Fonuna “Bitcoin ETF”i Ekleyecek

Dünyanın en büyük finans kurumlarından birisi olan çokuluslu Fidelity Investments’ın Kanada şubesi, mevcut Bitcoin ETF’inin bir kısmını borsada işlem gören en büyük iki geleneksel fonuna eklemeyi planlıyor.

Fidelity Invesment, ABD‘de SEC tarafından reddedilen birkaç spot Bitcoin ETF‘inin ardından geçen yılın sonlarına doğru Kanada‘da bir spot Bitcoin ETF‘i başlatmıştı. Şirket, 11 Ocak tarihinde yayınladığı basın bülteni ile mevcut spot Bitcoin ETF‘in bir kısmını borsada işlem gören en büyük iki geleneksel ETF‘ine ekleyeceğini duyurdu.

Fidelity ocak ayının sonundan itibaren borsada işlem gören en büyük iki fonu olan Fidelity All-in-One Growth ETF ve Fidelity All-in-One Balanced ETF‘ine küçük bir miktar Fidelity Advantage Bitcoin ETF‘i ekleyerek müşterilerini bu ETF’lerde de bitcoin’e maruz bırakacak.

Gerçekleşecek eklemeden sonra şirketin iki geleneksel ETF’inin risk derecelendirmesi değişecek. Şu ana kadar risk derecelendirmesi “düşük-orta” olarak bulunan  ETF’lerin her ikisi de “orta” olarak güncellenecek.

Şirket bu kararını, daha büyük ETF’lerini “ileriye dönük riske göre ayarlanmış getirileri iyileştirme potansiyeli” ile çeşitlendirme fikrine dayandırdığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!