Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fidelity ve Nasdaq’ın Yatırım Yaptığı ErisX Kripto Para Borsası, Tecrübeli Piyasa Uzmanını Bünyesine Kattı

Hem geleneksel türev piyasası hem de kripto para birimleri için ortak bir trading platformu açacağı haberi ile gündeme gelen ErisX platformu, Fidelity, Nasdaq ve Bitmain gibi kendi sektörlerinde lider firmalar tarafından aldığı yatırımlarla da gelecek vaat ettiğini göstermişti. ErisX’e yatırım yapan firmaların arasında bunların yanı sıra ConsenSys, Monex Group ve TD Ameritrade gibi isimler de yer almakta.

Firma toplamda 27.5 milyon dolar fon topladı ve o tarihten beri kendini geliştirmeye devam ediyor ve 10 Aralık tarihinde yayınlanan bir habere göre, geleneksel finans piyasasının önde gelen isimlerinden birisini de bünyesine kattı. Matt Trudeau, trading kariyerine 2000’li yılların ilk zamanlarında başladı ve o tarihten bu yana, Instinet, Chi-X, IEX ve en yakın olarak da Tradewind bünyesinde çalışarak devam etti. Kendisi özellikle değerli metalleri tokenleştirmesi konusunda belirli bir uzmanlığa sahip.

Bunun anı sıra IEX gibi menkul kıymet borsalarının kurulmasında oynadığı rol ile de bilinen Matt, Michael Lewis’in çok satan kitabı ”Flash Boys” içerisinde de yer almıştı.

Trudeau yeni firmasındaki görevinde uzun dönemli olarak çalışmayı umut ediyor ve kripto para birimleri ayı piyasasından çıktıktan sonra da buralarda olmayı planlamakta.

”Şu an piyasalarda olan şeyle ilgili taktiksel trading yönleri mevcut. Ancak uzun vadeli olarak buna bakmanız lazım. İnternet işletmelerinin en iyilerinden bazıları, dot-com çöküşünden sonra başlamıştı.”

ErisX CEO’su Thomas Chippas ise yaptığı açıklama ile menkul kıymet piyasasının da volatil olduğunu ve kripto para piyasasının da yakında düzeleceğini, Trudeau‘nun da bu konuda çok fazla yardımcı olacağını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment