Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 10 Aralık 2018

Bitcoin teknik analizinden merhaba bugün 10 Aralık 2018,

Zaman zaman aklımıza getirmemiz ve cevabını da iyi düşünmemiz gereken bir soruyla yazımıza başlayalım.

“Milyarder yatırımcılar neden Bitcoin ve kripto paralarını uzun süreli saklama eğilimindeler?”

Değeri artacağı için mi? Evet!

Aşağıdaki tabloyu incelediğimizde Bitcoin fiyatı kısa vadede (1 gün) ve orta vadede (1 hafta) çok iç açıcı görünmüyor. Buna rağmen büyük yatırımcılar kriptolarını elde tutmaya devam ediyorlar. Kurumsal girişimler her geçen gün yeni bir proje açıklıyorlar. Her çıkışın nasıl bir inişi oluyorsa, her inişin de bir çıkışı mutlaka olacaktır. Bu sebeple Bitcoin ve tüm alt koinler çok uzun olmayan bir zaman diliminde bu inişin tersine hareketini başlatacaklardır.

10.12.2018 1
10.12.2018 1

Bütün büyük yatırımcılar yaşanan yaklaşık %85’lik ciddi düşüşün ardından yine de olumlu bir havada açıklamalar yapıyorlar. Bu kayda değer bir tespit olduğu kadar üzerinde de uzunca düşünülmesi gereken bir konudur.

Büyük yatırımcılar şunu çok iyi biliyorlar, “Bitcoin’in tarihsel döngüsü.” Geçmişinde %85 gibi büyük bir düşüş yaşadığı halde tarihinin en büyük çıkışını da yakın zaman içinde yaşadı. Mevcut düşüşü iyi bir fırsat olarak gören yeni büyük yatırımcılar da oyunun bir parçası olabilmek için piyasaya adım atmaya başladılar. NYSE, Nasdaq, BAKKT, SEC, vs. gibi devasa kurumlar kriptolarla ilgili önemli projelerini açıklamaya devam ederken gelecekteki kripto projelerine de önemli kaynak ayırmayı ihmal etmiyorlar.

Bu çerçevede yapılan yorumları destekleyen daha büyük resme bir göz atalım.

10.12.2018 2
10.12.2018 2

Ellerindeki kriptoları çıkarmak istemeyen büyük oyuncuların gördüğü tablolardan birisi yukarıdaki aylık grafiktir. Sadece OBO formasyonunun çizildiği ama daha birçok boğa formasyonunun çizilebileceği bu aylık grafik, Bitcoin fiyatının gelecekteki muhtemel yükseliş hareketinin bir habercisi durumunda. MACD W aşağıda birleşip yukarı doğru kesme hamlesini yapacağını, bunun için hazırlıklı olunması gerektiğini bütün büyük yatırımcılara haykırırken bizlerin bu büyük resmi pas geçmemiz önemli bir hata olur. Göreceli güç endeksi de artık ciddi düşüşün sonuna yaklaştığımızı, büyük resme odaklanmamız gerektiği düşüncesini destekliyor.

Soruyu tekrar edelim;

“Milyarder yatırımcılar neden Bitcoin ve kripto paralarını uzun süreli saklama eğilimindeler?”

Hep beraber bu sorunun cevabını bir kez daha düşünürken ileride bizi bekleyen büyük boğa atılımı sırasında ne yapacağımızı bilebilmek için teknik anlamda donanımlı hale gelmemiz gerektiğini unutmamalıyız.

Bunun için her zamanki önerim iyi bir teknik analiz eğitimi alabilmek için aşağıdaki sitelerin incelenmesi olacaktır.

bitcointeknikanaliz.com

teknikanalizegitim.com

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment