Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fidelity’den Bitcoin İçin İyi, Ethereum İçin Kötü Haber Var!

Yönetimi altında bulunan 2.5 trilyon dolar civarında devasa varlığa sahip olan ve aynı zamanda dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden birisi konumundaki Fidelity Investments,  7 Mart tarihinde yaptığı açıklama ile Bitcoin depolama hizmetini resmen kullanıma açtığını vurguladı.

Fidelity bünyesinde açılan Fidelity Digital Assets tarafından yapılacak olan kripto para depolama hizmeti şuan için sadece Bitcoin depolaması için kullanılabilmekte.

Fidelity’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şimdilik sadece ”bir grup seçilmiş müşteri ile işlemlere” başlandığı ve ”yavaş bir şekilde genişlemeye” devam edileceği vurgulandı. Fidelity bunun yanı sıra sundukları hizmetlerin hedge fonları, aile ofisleri, emekli ve bağış fonları ile diğer kurumsal yatırımcılarına ihtiyaçlarına odaklı olduğunu da ekledi ki zaten kripto para sektörünün Fidelity’den beklediği en büyük fayda kurumsal yatırımcılar için depolama yapması olarak biliniyor.

Dünyanın en büyük varlık yönetim firmalarından birisinin güvencesi ile kripto para depolama hizmeti sunulması, kripto para sektörüne karşı güven eksikliği yaşayan birçok kurumsal yatırımcının güvenle yatırım yapmasının önünü açabilir.

Ethereum İçin Kötü Haber

Fidelity Digital Assets başkanı Tom Jessop, daha önceki açıklamalarında Bitcoin’in yanı sıra Ether ve diğer kripto paraları da ekleme olasılıklarının olduğunu ifade etse de, geçtiğimiz Perşembe günü CoinDesk ile yaptığı röportajda yaşanan hard fork’un ve diğer güncellemelerin Ether’in platformda listelenmesini güçleştirebileceğini ima etti.

Yine de toplam piyasa hacmine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi konumundaki Ether’in listelenme şansı diğer kripto paralara göre daha yüksek diyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment