Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fidelity’nin Kripto Para Dünyasına Girişi Neden Bu Kadar Önemli?

Fidelity Investments geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile bütün kripto para sektörünün gündemine oturmuştu. Peki söz konusu yatırım devini kripto para sektörü için bu kadar önemli yapan şey ne? LALA World CEO ve kurucusu Sankalp Shangari‘ye göre bunun tam olarak 5 nedeni var.

Fidelity’nin Önemi

Fidelity dünyanın en büyük dördüncü varlık yönetim firması durumunda. Firma bundan sonra kurumsal yatırımcıları için kripto para depolamaya başlayacak. Shangari’ye göre Fidelity’i bu kadar önemli yapan faktörlerin başında, 7.2 trilyon dolarlık potansiyeli yatıyor. Fidelity’nin o kadar çok yatırımcısı var ki, onların her birine bir tane Bitcoin verebilecek kadar BTC üretimde bulunmuyor. Böyle bir girişim Bitcoin’in zaten az olan miktarının bir anda tamamen bitmesine ve hepsinin satın alınmasına neden olabilir.

İkinci neden ise, Fidelity’nin yatırım yaptığı sektörün kesinlikle ciddi ve kayda değer bir sektör olmasından kaynaklanıyor. Fidelity’nin başlattığı girişimi büyük ihtimalle diğer kurumlar devam ettirecektir.

Üçüncü sırada ise Wall Street gelmekte. Fidelity’nin yanı sıra Bakkt ve Goldman Sachs gibi Wall Street’in önemli isimlerinin piyasaya girişi, yeni bir ekonomik dalganın büyümeye başladığının sinyallerini vermekte.

Shangari’ye göre piyasanın Fidelity’ten sonra yaşayacağı likidite artışı, Bitcoin fiyatını 15.000 dolara kadar çıkartabilir ancak bunun için gereken süre 2019 yılının ikinci yarısı.

”Piyasa sadece devasa bir likidite görmeyecek, bunun yanı sıra Bitcoin’in önümüzdeki yılın Haziran ayına kadar 15.000 dolara erişeceğini de göreceğiz.”

CEO’nun üzerinde durduğu son nokta ise, ”artık barajın kapaklarının açıldığı” ve Fidelity’den sonra aynı kendisi gibi devasa firmaların sektöre gireceği, bunun temel nedeninin ise ”FOMO” olacağı yönünde.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment