Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipin Pesosu Endeksli Yeni Stabil Koin Piyasaya Sürüldü!

25 Nisan tarihinde aktarılan yeni bir habere göre, ödeme hizmetleri firması Bitspark, Filipin Pesosu (PHP) endeksli yeni bir stabil koin piyasaya sürdü.

Blockchain tabanlı ve bankasız para transfer hizmeti sunan Bitspark, PHP endeksli kripto para birimini temel olarak havale işlemleri için piyasaya sürecek ve bu hizmetin adını da ”peg.PHP” olarak duyurdu. Söz konusu peg.PHP hizmetini kullanacak olan ilk firmanın, Avustralya içerisinde kurulan teknoloji startup’ı Okra Solar olduğu duyuruldu.

Uzaktaki bölgelerde güneş enerjisi tabanlı çözümler sunan Okra Solar, Filipinler içerisinde Bitspark’ın ödeme ağı aracılığıyla peg.PHP sistemini kullanmaya başlayacak. Basın açıklamasında belirtilenlere göre fatura ödemeleri için kullanan ilk stabil koib peg.PHP olacak. Müşteriler Bitspark’ın ağına üye olan ödeme merkezlerinden direkt olarak stabil koin ile kendi faturalarını ödeyebilecekler.

Bitspark kurucu ortağı ve CEO’su olan George Harrap konu hakkında yaptığı açıklamada peg.PHP’nin piyasaya sürümü ile para transfer ekosistemini değiştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

”Şuan dünyada 180’den fazla resmi para birimi var ve blockchain teknolojisi tıkılı kaldığımız izole veya likiditeye sahip olmayan piyasaların kilidini açabilir.”

Stabil koinler özellikle 2018 yılında Tether’in tahtının sallanması ve spekülasyonların artması ile inanılmaz bir yükselişe geçmişti. USD Coin, Gemini Dollar veya Paxos Standard gibi stabil koinlerin yanı sıra farklı itibari paralara endeksli stabil koinlerde de ciddi bir artış yaşandı ve görünüşe göre bu furya hala son hız devam etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment