Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler 10 Kripto Para Borsasına Onay Verdi!

Kripto para borsaları özellikle 2018 yılının başlarından bu yana inanılmaz bir hızla yayılmaya başladı ve Filipinler de Asya içerisindeki rakibi Japonya’ya bu konuda yetişmeye çalışıyor. Filipinler’in Merkez Bankası bugüne kadar toplamda 10 kripto para borsasının ülke içerisinde hizmet vermesine yeşil ışık yaktı.

Bu arada ülkenin en büyük bankası da artık ana şubelerinden birisinde bir Bitcoin ATM’sine ev sahipliği yapmakta. Buna ek olarak Cagayan Ekonomik Bölgesi Yönetimi de Merkez Bankasından ayrı olarak 24 kripto para borsasına lisans verdi.

Ülkenin Merkez Bankası Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), Pazartesi günü Manila Times kaynağının yayınladığı habere göre 3 kripto para borsasına daha onay vererek toplam sayıyı 10’a çıkardı. Merkez Bankası bünyesinde Teknoloji, Risk ve Yenilik Gözetim Departmanında görev alan Melchor T. Plabasan konu hakkında yaptığı açıklamada izin verilen en güncel kripto para borsalarının Bexpress Inc., Coinvillel Phils Inc., ve Aba Global Philippines Inc., olduğunu belirtti.

Kıyaslama yapmak gerekirse Japonya’nın finansal regülatörü FSA ise yakın zamanda iki kripto para borsasına daha lisans vererek ülkede izne sahip olan platformların sayısını 19’a çıkarmıştı. FSA konu hakkında yaptığı açıklamada 140’dan fazla firmanın ise kripto para lisansı almak için beklediğini ifade etti.

Japonya ve Filipinler’i yanı sıra ABD’nin en zor izin veren bölgelerinden olan New York da 9 Nisan tarihinde Bitstamp kripto para borsasına lisans verdiğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • İbrahim
    Posted 15 Nisan 2019 - 16:50 16:50

    Nezaman iletişim e geceriz

Leave a comment