Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler, Siyasi Bir Kişinin İsmini Kullanan Kripto Para Firması Hakkında Soruşturma Açtı

Filipinler Adalet Bakanlığı, Meclis Başkanı Aquillino Pimentel III’ün ismini kullanarak müşteri çekmeye çalışan bir kripto para firması hakkında soruşturma başlattı.

Koko lakabı ile bilinen Pimentel’in isminin Global Coin adlı bir kripto para firması tarafından sahte bir şekilde kullanıldığı ve bu şekilde müşteri çekilmeye çalıştığı belirtilirken, olayla ilgili firmaya soruşturma açıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda yapılan Koko Pimentel, bahsi geçen Global Coin adlı kripto para firması ile hiçbir şekilde bir bağının olmadığını ifade ederken, aynı zamanda firmanın meclis ile de uzaktan yakından alakası olmadığını belirtti.

Pimentel, pazartesi günü yaptığı yazılı açıklamada, firmanın bu denli ”keskin” ifadeler kullanıp ismini zikretmesinin gayet etik dışı bir davranış olduğunu belirtirken, buna inanamadığını belirtti. Pimentel, firma yetkilileri ile birkaç kez görüştüğünü belirtirken, fakat bu görüşmelerin sadece fikir alış verişi ile sınırlı kaldığını belirtti ve firma ile hiçbir organik bağı bulunmadığını bir kez daha yineledi.

Koko Pimentel, aynı zamanda diğer meclis paydaşlarını ve millet vekillerini de uyararak; böylesi durumlara müsamaha göstermemeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca Pimentel, halkı da bu tarz sahte olaylar karşısında sağ duyuuya çağırdı ve böyle şeylere itibar etmemelerini istedi.

Konuyla ilgili konuşan Pimentel:

”Hükümet olarak hiçbir şekilde bu tarz oluşumlara direkt olarak etkimiz veya katkımız yoktur. Bu bizim tercihimizden ziyade, tam aksi yönde politikamızdır. Vatandaşlarımız da bu konuda dikkatli olsunlar ve hükümetten birinin ismi zikredildiğinde bunu muhakkak araştırsınlar. Gerekli kurumlardan onay aldıktan sonra işe girişsinler.” dedi.

Pimentel aynı zamanda bunun gibi bir durumla karşılaşıldığında ilgili kurumlara haber verilmesini isterken, bu tarz oluşumlar için ciddi cezalar içeren yaptırımları uygulamaya koyacaklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment