Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler’de 48 Kripto Para Borsası Onaylandı!

Kripto para sektörü hala oldukça genç bir sektör olsa da, dünyanın dört bir yanında hızla gelişmeye ve adını duyurmaya devam ediyor. Filipinler içerisinde onaylanmış kripto para borsalarının sayısı da buna istinaden ciddi bir seviyeye ulaştı. Filipinler’in Merkez Bankası tarafından direkt onaylanan 11 işletmenin yanı sıra, 37 diğer kripto para borsası da hükümete bağlı Cagayan Ekonomik Bölge Otoritesi tarafından onaylandı.

Filipinler Merkez Bankası BSP 11 kripto para borsasını yakın zamanda onaylayarak bunların ülke içerisinde hizmet vermesinin önünü açtı. Borsalar söz konusu izin ile beraber para transferi yapabilme yetkisine sahip oldu. Lisans alan kripto para borsaları sırasıyla Betur Inc. dba Coins.ph, Rebittance Inc., Bloomsolutions Inc., Virtual Currency Philippines Inc., Etranss Remittance International Corp., Fyntegrate Inc., Zybi Tech Inc., Bexpress Inc., Coinville Phils Inc., Aba Global Philippines Inc., ve Bitan Moneytech Co. Ltd. şeklinde duyuruldu.

Merkez Bankası 2017 yılında çıkartılan bir genelge ile kripto para borsalarına lisans verme yetkisine sahip olmuştu ve bunu yeni yeni kullanmaya başladı. BSP bunun yanı sıra 13 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada kripto para ATM firmaları hakkında özel bir bildiride bulundu ve Filipinler içerisinde hiçbir konumda böyle bir ATM’ye izin vermediğini net bir şekilde belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment