Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler’de Kripto Para Borsası Sayısına Kısıtlama Getirilecek

Filipinler hükümeti, yaptığı açıklama ile kendi ekonoik bölgesinde faaliyet gösteren kripto para borsalarının sayısına belirli bir kısıtlama getireceğini açıkladı. Cagayan Ekonomik Bölgesinde faaliyet gösteren kripto para borsalarının sayısının azaltılmasına ilişkin konuşan CEZA başkanı Raul Lambino, basına verdiği röportajda, ofisinin kripto para borsaları firmaları tarafından yapılan başvurularla dolu olduğunu belirtti. CEZA’nın, dünyanın çeşitli bölgelerinden 60’dan fazla kripto para borsası girişiminden başvuru aldığını belirten Lamboni, şunları söyledi:

”Tabii ki her bir kuruma kapıları açmayacağız. Şimdiye dek 60’dan fazla borsa bize başvurdu, biz buna karşın bunlardan sadece 25’ine faaliyet izni verdik.”

Lambino, tüm bu başvuran firmaları çok büyük bir titizlikle incelediklerini belirtirken, en iyi firmaları bölgeye almak için çaba gösterdiklerini de belirtti. Önümüzdeki 5 yıl içinde bölgeye yaklaşık 1 nilyar dolar yatırım çekmeyi planladıklarını ve de bu sayede yüzlerce iş oluşacağını ve istihdamın artacağını belirten Lambino, son dönemde kripto para borsaları ile birlikte, diğer Blockchain girişimlerinin de bölgeye akın ettiğini belirtti.

Kripto para, fintech ve blockchain gibi teknolojilerde Filipinlerin giderek büyük bir merkez haline geldiğini aktaran Lambino, şöyle konuştu:

”Önümüzdeki iki yıl içinde, Blockchain projelerinden yaklaşık 200 milyon dolarlık bir gelir elde etmek istiyoruz. Bununla birlikte, bundan sonraki 5 yıllık sürece ilişkin hedefimiz ise, en az 1 milyar dolar.”

Filipinlerin Kuzey bölgesinin Asya’nın yeni Silikon Vadisi olmasını hedeflediklerini belirten Lambino, bölgeyi Blockchain ve fintech dostu bir yer yapmak için de var güçleri ile çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Bölgedeki hava alanlarının da daha fazla uluslar arası uçuşa ev sahipliği yapabilmesi için düzenlendiğini belirten başarılı yönetici, her şeyin ülkeyi daha da fazla geliştirmek için olduğunu vurguladı.

Ulaşım hamlelerine ek olarak Blockchain için en temel şey olan internet hizmetini de geliştirmeye çalıştıklarını aktaran Lambino, Cagayan bölgesinde 5G internete geçerek şirketlerin işini kolaylaştırmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Uzun bir dönemdir Filipinler’i bir teknoloji bahçesi haline getirmeye çalışan Lambino, bunu yapmak için de büyük bir çaba sarf ediyor. CEZA’nın Blockchain topluluğuna başta Hong Kong merkezli Changwei International ve Xin Peng Group olmak üzere birçok firma katılıyor.

Şu aşamada CEZA Blockchain bölgesinde çok çeşitli ülkelerden çok çeşitli firmalar yer alıyor ve bu sayının da önümüzdeki dönemde giderek artması bekleniyor.

Kaynak: Crpyto Vest

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment