Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler’den Blockchain’e Tam Destek, Kripto Para Konusu İse Meçhul

Filipinler‘deki merkez bankası, kripto para ve Blockchain ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Merkez bankası, Blockchain teknolojisinin özellikle finansal piyasalarda kullanılmasına sıcak baktığını ancak kripto para konusunda hala çekimser olduğunu belirtti.

Merkez Bankasından Açıklamalar

Bangko Sentral ng Pilipinas’ın (BSP) başkan yardımcısı olan Diwa Guinigundo, Filipinler Ekonomik Toplantısı’nda konuştu ve hükümetin Blockchain hakkındaki görüşlerini paylaştı. Gungundo’ya göre hükümet fintech sektöründe Blockchain teknolojisinden faydalanılmasını istiyor. Guinigundo tarafından yapılan açıklamaların bir kısmı şu şekilde:

“Fintech firmalarının bankacılık hizmetlerini geliştirmek ve işlem masraflarını kısmak için bankalarla Blockchain hakkında görüşmeler yapmalarını destekliyoruz. Blockchain sayesinde bankacılık çok daha etkili olabilir.”

Guinigundo, merkez bankasının finans alanında dijital varlık ve Blockchain kullanımını desteklediğini, bu gibi kullanımlar sayesinde finans alanında ciddi gelişmelere imza atılabileceğine inandığını belirtti.

Ancak Filipinler hükümeti her ne kadar Blockchain konusuna ılımlı yaklaşsa da kripto para konusunda hala şüpheli. Guinigundo, kripto paraların en azından şu an için itibari paraların yerini alamayacaklarını düşünüyor.

BSP bundan bir süre önce Ulusal Ödeme Sistemi’ni (NRPS) kurmuştu. Bu sistemin amacı ülke genelindeki e-ödeme sayısını arttırmak. Sistem ayrıca çeşitli fintech firmalarıyla ortaklık kurulmasını da teşvik ediyor.

Filipinler’deki şirketlerin yüzde 90’ından fazlası küçük-orta çaplı şirket olarak değerlendiriliyor. NRPS adlı sistem de bu tarzdaki şirketlere nakit işlemden elektronik işleme geçiş yaparken kolaylık sağlıyor.

Filipinler kripto paralara şüpheli yaklaşıyor ancak ülkenin şu ana kadar çok ‘katı’ sayılabilecek bir yasak getirdiğini söyleyemeyiz. Şimdilik temkinli bir şekilde ilerlemeye çalışan ülke zaman içerisinde tutumunu değiştirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment