Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ruslar Yasak Dinlemiyor: Telegram’da Rus Kripto Grupları Sayısı Rekor Kırıyor

Moskova Mahkemesi, bilindiği üzere Nisan ayında aldığı bir kararla Telegram’a karşı bir olumsuz kampanya başlatmış ve bu durum çok büyük bir gündem maddesi haline gelmişti. Rus isimlerin arkasında olduğu şifreli mesajlaşma uygulamasının veri paylaşımı konusunda sorunlar olmuş ve bu durum birçok kişiyi kızdırmıştı.

Rusya’da uygulanan Telegram yasağına rağmen ise, özellikle de kripto para gruplarında yer alan Rusların sayısında gözle görülür artışlar yaşandığı saptandı. Yapılan araştırmalarda, Telegram gruplarında okunan mesaj sayısı yüzde 21 artış gösterirken, aynı rakam kripto para odaklı gruplarda ise yüzde 49’luk bir artış olarak bulundu.

Rusya’nın bilişim düzenleme kurumu olan Roskomnadzor her ne kadar Telegram’a ulaşılan IP adreslerine sınırlama getirmeye çalışsa da, bu çaba gerçek manada başarısız oldu. Telegram’a atılan mesaj sayılarında ufak düşmeler yaşansa da, gruplara katılan kişi ve okunma sayılarında ise gözle görülür bir artış yaşanıyor.

Ruslar’ın kripto paralara karşı ciddi bir ilgisi olduğunu belirten otoriteler, bu durumun normal olduğunu ifade ediyor. Özellikle de Telegram sahibi Pavel Durov’un başlattığı kontra hareket sonucunda birçok Rus vatandaşı sokaklara çıkmış ve Telegram yasağını eleştirerek protesto etmişti.

Telegram, bilindiği üzere kripto para piyasaları için oldukça önemli bir iletişim kaynağı. Birçok firma ve yetkili bu mesajlaşma uygulaması üzerinden haberleşiyor. Siz de, Koin Bülteni’nin sahip olduğu Telegram kanalına giriş yapabilir ve hem haberleri takip edebilir hem de, kripto para yatırımcıları ile sohbet edebilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment