Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Financial Times Yazarı: Bitcoin Fiyatını Belirleyen Önemli Bir Parametre de Merkez Bankaları

Bitcoin fiyatı her ne kadar gün ve kısa bir süre aralığı özelinde düşüş gösterse de, genel manada yıl başından bu yana gerçekten de iyi bir mesafe kat etti. Ortalama 3 kata varan bir artış sergileyen lider kripto para biriminin bu artışının arkasında yatan nedenler ise halen birçok analist için öncelikli gündem maddesi konumunda yer alıyor.

Bu konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Financial Times yazarı Henry Sander ise, merkez bankalarının izlediği politikaların bu alanda Bitcoin fiyatına olumlu etki etmiş olabileceği tezini savundu.

Başarılı isim, kaleme aldığı yazıda son dönemde Avrupa ve dünya genelinde birçok merkez bankasının faiz indirdiğini ve para politikasında genişlemeye gittiğini ifade ederken, bunların da yatırımcıları Bitcoin gibi ürünlere yönlendirdiğini söyledi.

Sender, şöyle konuştu:

”Bitcoin, artık normal ekonomik durumların yanı sıra, bazı likidite krizlerinde de iyi bir performans göstermeye başladı. Merkez bankalarının bu alanda izlediği politikaların, Bitcoin fiyatına olumlu etki yaptığını görmek mümkün. Bitcoin’de ayrıca tüm bunlardan bağımsız olarak, altının sahip olduğu bir değer saklama özelliği var. Bunu da iyi bir güvenlik sistemi ile birleştiriyor. Bu da, aslında Bitcoin’i iyi bir yatırım aracı yapıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment