Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hacklenen Cryptopia Borsası, Bireysel Müşteri Cüzdanları Kullanmamış!

Geçtiğimiz aylarda yaşadığı hack saldırısı sonrasında kapanan ve kripto para sektörünün gündemine bomba gibi düşen Cryptopia borsası ile ilgili olarak yeni bazı gelişmeler yaşanıyor. Sektörün önemli borsalarından birisi olan ancak daha sonra yaşadığı hack saldırıları sonrası kepenk indirmek zorunda kalan borsanın, şu anda hack sürecini ve batış durumunu inceleyen tasfiye memurları, borsanın bireysel müşteri cüzdanları kullanmadığını ortaya koydu.

900 binden fazla müşteriye hizmet verirken yaşadığı saldırılar sonrasında kapanan borsanın, tüm müşteri fonları için tek bir cüzdan temin ettiği ve müşteri fonlarını ayrı ayrı cüzdanlarda tutmadığını ifade eden tasfiye yetkilisi Grant Thornton, yaptığı açıklama ile bunun ciddi bir güvenlik ihlali olduğunu söyledi.

Müşterilerin borsa hacki sonrasında ne kadar fon kaybına uğradığını da bu sebepten ötürü tam olarak belirleyemediklerini ifade eden başarılı yönetici, şunları söyledi:

”900 binden fazla müşterinin yaşadığı zararı şu an için tespit etmeye çalışıyoruz. Bu müşterilerden birçoğu zaten fonlarını farklı kripto paralar cinsinden bölüştürmüş. Bu da süreci daha da zor bir hale sokuyor. 400’den fazla kripto para, milyonlarca gönderi ve daha birçok kayıt var. Tüm bu şeylerin hepsini tek tek incelemek zorundayız. Ve bu da çok ciddi zaman gerektiriyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment