Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finansal Hizmetler Sektörünün Yüzde 76’sına Göre Dijital Varlıklar İtibari Paraya Alternatif Olabilir

Dünyanın en büyük denetim firmalarından Deloitte tarafından yapılan bir çalışmaya göre finansal hizmetler sektöründeki temsilcilerin dörtte üçünden fazlası, dijital varlıkların önümüzdeki 10 yıl içerisinde itibari paraya “güçlü bir alternatif” olabileceğini veya itibari paranın “yerini alabileceğini” düşünüyor.

Deloitte’in perşembe günü yayımladığı Global Blockchain Anketine göre finansal hizmetler sektörünün paydaşları, dijital varlıkların sektörü tamamen dönüştüreceği konusunda neredeyse hemfikirler.

  • Ankete katılanların toplamda %80’i finansal hizmetler sektörünün “blockchain, dijital varlık ve/veya kripto para çözümleri sayesinde yeni gelir kaynakları göreceğini, %73’ü ise çalıştıkları kurumun “blockchaini ve dijital varlıkları benimsememesi halinde rakipleri karşısında dezavantajlı” duruma düşeceğini düşünüyor.

  • Katılımcıların %78’i, “Dijital varlıkların, önümüzdeki 24 ay içerisinde finansal hizmetler sektörü bir şekilde veya çok önemli olacağına inanıyorum.” söylemine katıldığını belirtti.

  • “Dijital varlıkların önümüzdeki 5 ile 10 yıl içerisinde ya itibari para karşısında güçlü bir alternatif olacağına ya da itibari paranın yerini alacağına inanıyorum.” diyenlerin oranıysa %76 oldu.

  • Finansal hizmet sektörünün %45’i dijital varlıklar için custody hizmeti vermekle, %42’si bunları kullanıp yeni ödeme kanalları açmakla, %41’i ise bunları portföy çeşitlendirme potansiyeli ile ilgileniyor.

  • Katılımcılara çok şıklı bir şekilde “Dijital varlıkların kabul görmesinin önündeki en büyük engeller nedir?” diye sorulduğunda “siber güvenlik” %71, regülasyon engeli” %63, “finansal altyapı” ise %62 oranında oy aldı.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!