Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Bilançosuna 500 Milyon Dolarlık Kripto Para Eklemeye Hazır

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, sahip olduğu nakit ve nakit benzerlerinin 500 milyon dolarlık kısmını kripto paralara yatırma ve her çeyrek elde ettiği net gelirin %10’luk kısmını bu portföyü büyütmek için kullanma kararı aldı.

Coinbase’in CFO’su Alesia Haas tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin kripto para portföyünde Bitcoin’e (BTC) ek olarak Ethereum (ETH), proof-of-stake ile çalışan kripto paralar ve DeFi tokenları da yer alacak.

Şirket, olası çıkar çatışmalarının önüne geçmek adına yapacağı tüm işlemleri ya kendi tezgah üstü (OTC) masası ya da şirketin ana borsasından farklı bir platform aracılığıyla yapacak.

MicroStrategy ve Tesla gibi şirketler, kendi bilançolarına Bitcoin eklerken 2012 yılında kurulan ve 68 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı olan Coinbase’in hizmetlerini kullanmışlardı.

Bilançosuna kripto para ekleyen şirketlerin sayıca “çoğalacağına inanan” Coinbase yönetimi, kendi bilançosunda kripto paralara vereceği ağırlığı zaman içerisinde artırmayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!