Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finansal İstikrar Gözetim Konseyi (FSOC) Toplanıyor: Kripto Paralardaki Regülatif Boşluklar Görüşülecek

ABD Hazine Bakanlığına bağlı Finansal İstikrar Gözetim Konseyi (FSOC) önümüzdeki hafta dijital varlık regülasyonlarının boşluklarını görüşmek üzere toplanacak.

FSOC 23 Eylül tarihinde ABD Hazine Bakanı Janet Yellen başkanlığında toplanarak dijital varlıklar üzerindeki regülatif boşlukları belirleyecek. Genel olarak sistemik finansal risklere odaklanan komite, regülasyon boşluklarının neden olabileceği potansiyel sistemik riskler üzerine çalışmak için toplanacak.

Geleneksel finansal piyasalarla artan entegrasyon göz önünde bulundurulduğunda regüle edilmemiş dijital varlık piyasasının geleneksel piyasalarda sistemik krizlere neden olma ihtimali yüksek görünüyor. Biden yönetimi, dijital varlıkların regülasyonu ve federal kurumlarla aralarındaki ilişki üzerine kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Ancak regülatörler arasındaki fikir uyuşmazlıklarına henüz bir çözüm bulunamamış gibi görünüyor. Taraflar daha katı regülasyonlar ve esnek, uyumlu regülasyonlar arasında gidip geliyor.

Öte yandan Başkan’ın Finansal Piyasalar Çalışma Grubu, kongrenin stablecoinler üzerine mevzuatları çıkaramaması durumunda FSOC’ye stablecoinler üzerinde yetki vermesini tavsiye ediyor. FSOC, stablecoinler hakkındaki son raporunu Aralık 2021’de yayınlamış ancak Biden yönetimi raporun herhangi bir kongre eylemi önerisi içermediğini belirterek konu ile ilgili eylem almamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!