Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Yaklaşık 27 Milyon Dolarlık ETHPoW Airdrop’u İçin SEC’e Başvurdu

ABD merkezli milyar dolarlık yatırım şirketi Grayscale Invesments, Merge güncellemesi sonrası oluşan ETHPoW tokenlarını müşterilerine dağıtabilmek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu.

Ethereum Merge güncellemesinin ardından İş Kanıt (PoW) sistemine ait yeni bir token oluştu. ETHPoW olarak bilinen bu token 1 Ethereum tutana 1 ETHPoW şeklinde dağıtıldı. Bireysel kullanıcılar bu airdrop’a kolay bir şekilde erişim sağlayabilirken, aracı kurumlar üzerinden Ethereum yatırımına sahip kullanıcılar ise henüz yeni fork tokenlarına erişim sağlayamıyorlar.

Yatırım şirketi Grayscale Invesments tarafından yapılan bir açıklama ise bu sorunu çözmeye odaklanıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulunan Grayscale, elindeki 3 milyondan fazla ETHPoW token’ını (yaklaşık 27 milyon dolar)  yatırımcılarına dağıtabilmek için yasal zeminin oluşturulmasını talep ediyor.

Ayrıca yapılan açıklamaya göre söz konusu hak sahipleri, şirkete ait Ethereum fonu ETHE ve büyük kripto paralardan oluşan bir fon olan GDLC’nin hissedarları olacak.

ETHPoW, FTX borsasında listelendiği gün 30 dolar seviyelerine ulaşmıştı. Haberin kaleme alındığı esnada 9,5 dolardan işlem gören fork tokenının gelecekte nasıl konumlanacağı ve likidite problemleri konusunda tartışmalar sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!