Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FinCEN Başkanı: Kara Para Aklanmasının Önlenmesi Kuralları, Kripto İçin de Geçerli

Amerika Birleşik Devletleri Finansal Suçları Önleme Ağı FinCEN’in başkanlık görevini yürüten Kenneth Blanco, Georgetown Üniversitesi’nde katıldığı bir panelde kara para aklanmasının önlenmesi ya da kısa adıyla AML olarak bilinen kural bütünleri ile ilgili olarak konuştu.

AML kurallarının her finans sektör paydaşı için geçerli olduğunu ifade eden başarılı isim, özellikle de gizlilik odaklı ve anonim kripto para sistemlerini kullanan kişilerin suç işleyebileceğini ya da bilmeden bunun bir parçası olabileceğini söylerken, bu durumun da tehlike arz ettiğini söyledi.

Para transferinde yer alan kişilerin kimliğini bilmek zorunda olduklarını ifade eden Blanco, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Para gönderdiğiniz kişinin uyuşturucu ticareti ya da insan kaçakçılığı yapmadığını nereden bileceksiniz? Bu sebeple emin olmak zorundayız. Eğer siz emin değilseniz, bundan emin olmak zorundasınız. Zaten bu alanda sizden beklenen şey de tam olarak bu.”

Blanco, aynı zamanda bu yönde yapılan çalışmalardan kripto para ödeme sistemlerinin de sorumlu olacağını ve bu kural bütünlerinin kripto paralar için de geçerli olacağını bir kez daha yineledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment