Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FINRA Üye Firmaların Kripto Aktiviteleri Hakkında Her Şeyi Bilmek İstiyor

ABD menşeli düzenleme kurumu Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), üyelerinden kendi kripto para odaklı aktiviteleri hakkında detaylı bir bilgi talebinde bulundu.

FINRA Cuma günü yaptığı bu istekte, talep edilen bilgilerin kurumun üye firmalarının kripto para sektörüne  ”katılımlarının kapsamını belirleme” maiyetinde olduğunu vurguladı.

FINRA üye bir firmanın kripto para ticareti yapıp yapmadığını veya gelecekte yapıp yapmayacağını, müşterilerinin kripto para ödemelerini kabul edip etmediğini, ortak havuzlu bir kripto fonu yönetip yönetmediğini, token satışına katılıp katılmadığını veya kripto ile ilgili herhangi bir konuda danışmanlık yapıp yapmadığını öğrenmek istiyor.

Buna ek olarak kripto para madenciliği ve ”blockchain teknolojisinin başka kullanımları” da FINRA’nın ilgi duyduğu alanlar arasında yer alıyor.

Kurum şunları ifade etti:

31 Temmuz 2019 tarihine kadar, her bir firma, firma ile ilgili kişiler veya iştirakler, daha önce bildirilmemiş bir dijital varlık ile ilgili yeni bir tür etkinliğe başlamış veya başlama niyetinde ise, bunu kendi Düzenleyici Koordinatörlerinde tutmakla yükümlüdür.”

2007 yılında ABD Kongresi tarafından yetkilendirilmiş olan FINRA, ülkedeki aracı-bayileri denetleyebilme ve onaylayabilme yetkisine sahip.

Bu yeni düzenleme zorunlu olmasa da, üye firmalar arasında artış gösteren ”kripto para birimleri ile bağlantılı dolandırıcılık veya menkul kıymet yasası ihlali” durumlarından dolayı FINRA’nın denetlemesini daha bir titizlikle yapmasını temsil etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment