Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2 Milyon Dolar Değerinde Kripto Para Madenciliği Yapmak İçin, 1 Milyon Bilgisayar Hacklendi

Çin’de milyonlarca bilgisayara bulaşan bir kötü niyetli madencilik yazılımı, söylentilere göre, yaratıcılarına iki yıl içerisinde 2 milyon dolardan daha fazla para kazandırmış.

Pazartesi günü yerel bir haber kaynağının yaptığı habere göre, Çin’in Da Lian şehrindeki polis kuvvetleri, yasa dışı kripto para madenciliği yapmak için çok fazla sayıda bilgisayarın kontrolünü ele geçiren bir bilgisayar teknoloji firması çalışanlarından 20 kişiyi tutukladı.

Hackerlar tarayıcı hızı arttırma gibi farklı amaçlara hizmet etmek için ürettikleri çeşitli tarayıcı eklentilerine kötü niyetli madencilik yazılımını eklemişler. Elde edilen bulgulara göre bu eklentiler ülkedeki 5 milyon bilgisayara ulaşan reklamlar aracılığıyla tanıtılmış.

Bu reklamlara tıklayıp eklentiyi kuran yaklaşık bir milyon  kişinin bilgisayarına kötü amaçlı yazılım bulaşmış ve daha sonra 2 yıllık süre boyunca toplam 26 milyon adet digibyte, decred ve siacoin tokenları kazılmış.

Polisin raporuna göre hackerlar, çok fazla hesaplama gücü gerektirmediği ve çok daha düşük işlemci gücü gerektirmesi ve bu sebeple kullanıcıların dikkatini çok çekmeyecek daha küçük kripto para birimi madenciliği yapmışlar.

Raporda hackerların 100’den fazla temsilci ile bu kötü amaçlı yazılımı internet kafe gibi yerlere yayması amaçlı bir ağ kurdukları da vurgulanıyor.

Bu son kötü amaçlı yazılım haberi 19 Haziran tarihinde internet kafelerin bir grup hacker ve bilgisayar onarım firması tarafından ortaklaşa bir şekilde benzer bir program ile kripto para madenciliği yaptırılması haberinden hemen sonra geldi.

Habere göre hackerlar ilk olarak bulaştığı bilgisayarda spesifik bir şekilde siacoin madenciliği yapabilen zararlı bir yazılım geliştirmişler. Grup daha sonra bu zararlı yazılımı, internet kafelerdeki bilgisayarların rutin kontrol işlemlerini yaparken, işlemleri yapılan bilgisayarlara kurabilecek bilgisayar bakım onarım firmalarına pazarlamıştı.

Bu gibi haberlerin çok fazla artış göstermesi, kötü amaçlı yazılım kullanımının ne denli yaygınlaştığını gözler önüne seriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment