Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Firmalar Blockchain İsmini Kullanarak Kar Etmeye Devam Ederken ABD Hükümeti Önlemleri Sıkılaştıracağını Açıkladı

ABD Uluslar Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yayınlanan bilgiye göre, Blockchain kelimesini içerecek şekilde isimlerini değiştiren ABD şirketleri, yeni düzenlemelerle birlikte inceleme altına alınacak.

SEC Başkanı Jac Clayton, Menkul Kıymetler Düzenleme Enstitüsünde Pazartesi günü yaptığı konuşmasının küçük bir kısmını Blockchain teknolojisine ayırdı. Spesifik olarak Clayton, Blockchain sözcüğünün kullanıldığı şirketlerin, Blockchain‘in büyüleyici vaadinden faydalanarak büyüdüğüne değindi.

Daha önce ABD’de ve diğer ülkelerde Blockchain sözcüğünün şirket isimlerinde yer almasıyla ilgili çeşitli haberler yayınlanmıştı. Bu isim değişikliğiyle birlikte kısa süre içerisinde şirketlerin hisse senetlerinde önemli ölçüde bir artış meydana gelmişti.

Daha öncesinde Long Island Iced Tea Corp. olarak bilinen bir içecek şirketinin isim değişikliği ile Long Island Blockchain Corp. halini almasıyla şirketin hisse senedi fiyatları tavan yapmıştı.

Blockchain sözcüğünün şirketlerine nasıl katıldığının ve şirketlerin teknolojiyle nasıl bir etkileşimde olduğunun şüpheli olduğunu dile getiren Clayton, durumu anlatırken şunları söyledi :

“Piyasa içerisinde bulunan hemen hemen herkes, Blockchain isminin veya teknolojisinin ticarileştirilmesinde herhangi bir girişimi olmayan şirketlerin Blockchain faaliyetlerine girmeye başlaması, adını “Blockchain-R-Us” gibi değiştirmesi ve Main Street yatırımcılarına bu değişiklikler ve riskler hakkında bilgi vermeden borsaya girmesi hakkında oldukça şüpheci.”

Bu hafta içerisinde İngiltere merkezli Stapleton Capital‘in piyasaya “Blockchain Worldwide” olarak giriş yapmasıyla şirketin piyasadaki hisse değerlerinde oldukça kısa bir sürede %130 bir artış gerçekleşti.

SEC, bu hamlelerin kanuna uygun bir şekilde gerçekleştiğinden emin olmak adına çalışmalarını sıkılaştıracak. Clayton, şu sözleriyle konuşmasını sonlandırdı :

SEC, Blockchain teknolojisinden faydalanmak için iş modellerini değiştiren kamu şirketlerinin açıklamalarını yakından takip ediyor. Özellikle bu işlemlerin menkul kıymetler yasalarına uyup uymadığını kontrol ediyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment