Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Propy, Blockchain Kullanarak Emlak Pilot Programı Başlattı

Palo Alto merkezli global Blockchain emlak piyasası olan Propy Inc., Güney Burlington, Vermont‘ta gayrimenkul belgelerini kayıt altında tutmak için Blockchain teknolojisini kullanan bir pilot programın başlatıldığını duyurdu. Söz konusu olan bu gelişme “Blockchain dostu eyalet” olarak adlandırıldı.

Kurucusu Natalia Karayaneva‘nın başkanlığını yaptığı kuruluş, tapuları güvenli ve verimli bir şekilde kayıt altında tutabilmek için Blockchain protokollerini kullanıyor. Propy ayrıca, hem satıcılar hem de emlakçılarla alıcı arasında bir bağlantı sağlayabiliyor. Bunların yanında mülklerin bulunduğu mahalle hakkında alıcıya bilgi sunabiliyor.

Vermont Ticari ve Toplumsal Kalkınma Ajansı‘nın kalkınma sekreteri Michael Schirling, basın açıklamalarında pilot projenin şu şekilde olduğunu söyledi:

Vermont ticaret, sigorta ve finans teknolojisinde yenilikçi bir geçmişe sahip. Blockchain teknolojisinin kullanılmasını sağlayan, son derece yasal bir çerçeveye sahip olduğumuz için şanslıyız. Vermont‘un bu yeniliklerin ön planında kalmasını sağlamak için yasama organlarıyla da çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

2015 yılında Vermont, Blockchain teknolojisi konusunda bir bölüm içeren ekonomik kalkınma ile ilgili bir yasa çıkarmıştı. Yasa, devlet kayıtlarının doğrulanması ve akıllı sözleşmeler kullanılması gibi Blockchain‘in hükümet için olası kullanımları hakkında bir rapor öne sürülmesini emrediyordu.

Gayrimenkul sektörü, uzun zamandır Blockchain protokolleri ve tokenizasyonu kullanmakta. ABD‘de Miami gayrimenkul endüstrisi kripto para birimlerini benimsemiş, New York ve Tahoe Gölü‘ndeki emlak fırsatlarında Bitcoin işlemleri yer almıştı.

Bunların yanında, Dubai ve Bali’deki bazı mülkler Bitcoin karşılığında da satışa konulmuştu. Propy ayrıca daha önce Ağustos 2017‘de Ukrayna‘da yabancı yatırımcıların mülk satın almalarını sağlamak için ülkenin e-yönetim ajansı ile ortaklık kurarak bir pilot program başlatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment