Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Kripto Borsası Fisco, İş Geliştirme Talimatı Aldı

Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) geçtiğimiz cuma günü ülkedeki kripto para borsalarından Fisco hakkında yeni bir bildiri yayınladı. FSA bu bildiride Fisco yönetiminin ülkedeki “bazı yasaları ihlal ettiğini” öne sürüyor. FSA tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin gerek iş yönetim modelinde, gerek para aklama ve terörizm finansmanıyla mücadele amacıyla geliştirdiği risk yönetim sisteminde çeşitli eksiklikler bulunuyor.

Finansal Hizmetler Kurumu, Fisco hakkında yaptığı bu değerlendirmeler sonrasında şirketle iletişime geçerek şirkete bir iş geliştirme talimatı gönderdi.

FSA, Fisco’nun faaliyetlerini inceleyebilmek için şirketin ofisini geçtiğimiz nisan ayında adeta basmıştı. Yerel kaynaklara göre FSA’in böyle bir baskın düzenlemesinin nedeni şirketin herhangi bir yasayı ihlal edip etmediğini öğrenmekti.

FSA, Fisco’dan neler talep etti?

Finansal Hizmetler Kurumu, yaptığı bu değerlendirmeler sonrasında Fisco’nun yepyeni bir yönetim sistemi kurmasını talep etti. Fisco dolayısıyla hem iç yönetim departmanının hem de denetim departmanının eksiksiz bir şekilde çalıştığı yeni bir sistem kurmak zorunda kalacak. Şirketin ayrıca bu süreç boyunca herhangi bir yasayı ihlal etmemesi bekleniyor. Bildiriye göre FSA’nın Fisco’dan ayrıca bir risk yönetim sistemi, kaynak yönetim sistemi, kitap belge yönetim sistemi ve denetim sistemi beklentileri var.

Fisco’nun FSA tarafından verilen talimatlar doğrultusunda yeni bir iş planı hazırlamak ve bu planı yazılı olarak sunmak için 22 Temmuz’a kadar zamanı var.

Fisco aynı zamanda Zaif adlı kripto borsasının sahibidir. Zaif büyük bir hezimete maruz kalarak yaklaşık 62.5 milyon dolar değerinde Bitcoin, Bitcoin Cash ve Monacoin kaybetmişti. Zaif, geçtiğimiz günlerde yeni sahibi Fisco altında hizmet vermeye başladı. Zaif, geçen sene Fisco’ya 44,7 milyon dolara satılmadan önce Tech Bureau tarafından işletiliyordu.

FSA ayrıca kripto para borsası Huobi Japan hakkında geçtiğimiz Nisan ayında soruşturma başlatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment