Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fitch Ratings: Blockchain Sigortacılar için Ezber Bozucu

“Büyük Üçlü” olarak adlandırılan kredi derecelendirme kuruluşlarından biri olan Fitch Ratings, blockchain’in “oyunun kurallarını değiştiren teknoloji” olduğunu düşünmekte.

Fitch Ratings, 25 Nisan günü yayınlanan bir raporda,”sigortacılığın blockchain’in kapasitesi için verimli bir zemin” olduğunu belirterek,sigorta endüstrisinde, blockchain’in kullanımından bahsetti.

Kamuoyuna açıklanmayan bu raporla birlikte yayınlanan bir basın bültenine göre, şirket özellikle blockchain’i, şirketlerin dolandırıcılık vakalarını eş zamanlı olarak azaltırken, alış satış işlemlerini de kolaylaştıran için bir araç olarak görüyor.

Kısa vadede bu faydaların etkilerinin asgari düzeyde olması, uzun vadede ise (önümüzdeki üç ila beş yıl içinde) etkilerin hissedilmesi muhtemel gözükmekte. Ayrıca, Fitch’e göre, bu teknolojinin, ilgili firmaların kredi notlarını bahsedilen bu zamanlardan önce etkilemesi pek olası değil.

Fitch’in açıklaması şu şekilde:

“Uzlaşma,denetleme ihtiyaçlarının azaltılması, belirli süreçlerin otomatikleştirilmesi ve verilere erişimin iyileştirilmesi yoluyla verimlilik artırılıp ve maliyet azaltmaları sağlanabilir.Sigorta sektörü ticaret grubu olan Pricewaterhouse Coopers ve B3i şirketine göre,Blochchain teknolojiisini kullanan bir sigorta endüstrisisi için tahmini potansiyel tasarrufu,yıllık cari harcamaların yüzde 15 ila yüzde 30’u arasında değişmekte. “

Bunları söylemekle birlikte şirket, “bu yeni teknoloji belirsizliğini koruyor” demeyi ihmal etmiyor. Özellikle,blockchain teknolojisinin ne kadar yaygın olarak benimseneceği ve teknolojinin etrafında inşa edilen bu platformun kullanılmasının,klasik yatırıma göre daha ağır basıp basmayacağı ise hala açık değil.

Fitch; “bu teknolojini geniş çaplı benimsenmesini kolaylaştırmak için ele alınması gereken çok sayıda hukuki, düzenleyici ve güvenlik sorunları var.” dedi ve şöyle devam etti:” … Sigorta sektörü için teknolojinin kullanılabilirliği, rekabet avantajı kazanmak için blockchain’i benimseyen sektörün liderleri olan seçkin bir grup bağlı.. ”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment