Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, 5 Yeni Anlaşmayı Daha Duyurdu

Alanında fazla rakibi olmamasının da etkisiyle para transferi sektörüne Blockchain tabanlı bir alternatif sunan ve işini de oldukça iyi yapan Ripple; son olarak Asya ve Avrupa’dan toplam 5 yeni firma ile anlaşma yapıldığını duyurdu.

RippleNet üzerinden xVia API’yi kullanacak olan firmaların üç tanesinin İngiltere’den olduğu isimlerinin FairFX, RationalFX ve Exchange4Free olduğu belirtilirken, Gürcistan’daki yeni müşterinin ise UniPAY olduğu bildirildi. Ayrıca son olarak Malezya merkezli MoneyMatch ile de anlaşma yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

RippleNet ağı üzerindne xVia kullanımı ile hem ucuz hem de hızlı bir para transferi sunan Ripple, bu sayede sektörde adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Ripple’ın ürün geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Asheesh Birla anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, şöyle konuştu:

”xVia ile global ağımızı da daha da genişletirken, müşterilerimize yeni pazarlara daha kolay açılma ve onları daha kolay tanıma şansı tanıyoruz. Tüm müşterilerimiz bankalar ile sorun yaşıyor. Hem hesaplı olmadığından hem de zaman kaybı olduğundan dert yanıyorlar. Biz de xVia ile onlara bu dertten kurtulmayı vaad ediyoruz ve işlerini büyük ölçüde kolaylaştırıyoruz.”

 Konuyla ilgili konuşan yeni müşterilerden FairFX yöneticisi James Hickman ise xVia sayesinde daha fazla insana ulaşacaklarını belirterek şunları söyledi:

”xVia bize hem daha fazla insana erişme şansı verecek hem de bunu daha efektif ve ucuz yapmamızı sağlayacak. Bunlarla birlikte işimizi daha şeffaf bir şekilde yapmamıza ve müşterilerimizin güvenini kazanmamıza yardımcı olacak. RippleNet üzerinden yapacağımız işlemler ile gerçek bir global para transferi deneyimleyeceğiz.”

Ripple, Sektörde Parlamaya Devam Ediyor

Sadece xVia değil, Ripple aynı zamanda yine uluslar arası para transferlerinde büyük kolaylık sağlayan xRapid üzerinde de çalışmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük uluslar arası para transfer şirketleri Money Gram ve Western Union bu teknolojiyi kullanırken, xRapid’i ayrıca Amex, Suudi Arabistan Merkez Bankası, Santander, Rak Bank ve Cuallik gibi ekonomi devleri de tercih ediyor.

Bu sayede Blockchain temelli bir firma olarak sektörün önemli bir oyuncusu haline gelen Ripple, bu Şubat ayında da Brezilya’dan Beetech ve Kanada’dan Zip Remit ile anlaşma imzalamıştı.

Bu arada konu ile ilgili konuşan Ripple’ın bir diğer yeni müşterisi Rational FX CEO’su Chris Humprey de ”Bizim için çok güzel bir iş birliği oldu. xVia sayesinde dünya çapındaki müşterilerimize ulaşmak ve iyi bir para transferi deneyimi yaşamak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment