Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su, Sequoia Capital’ın Gizlilik Anlaşmasını Bozdu Suçlamalarına Yanıt Verdi

Dünyanın günlük işlem hacmine göre en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, yaptığı açıklama ile Sequoia Capital ile aralarında geçen anlaşmazlık haberlerine açıklık getirdi.

Hong Kong merkezli Sequoia Capital firması ile olası bir yatırım üzerine görüşmeler yürüten Binance’in, bu esnada imzalanan Gizlilik Anlaşması kurallarını ihlal ettiği iddiası sebebiyle, mahkemeye verileceği iddia edilmişti.

Konuyla ilgili çıkan haberlerde Binance CEO’sunun iki firma arasındaki anlaşmanın kurallarını ihlal ettiği belirtilmişti. İddiaya göre, Binance CEO’su Changpeng Zhao, Sequoia Capital ile Binance’e yapılacak bir yatırım için görüştüğü ve mesafe kat ettiği sırada, gizlilik anlaşmasını bozarak geçen yıl Aralık ayında IDG Capital ile görüşme gerçekleştirmiş ve bu durumun ardından Sequoia Capital ile Binance arasındaki olası anlaşma bozulmuştu.

Konuyla ilgili iddialara cevaben bir blog yazısı kaleme alan Binance ise suçlamaları reddederken, şu ifadelere yer verildi:

”Changpeng Zhao, Sequoia Captial tarafından kendisine yöneltilen suçlamaların hepsini reddediyor. İki firma arasında yaşanan her şey, yasal çerçevede geçmiştir ve bu; bay Zhao’nun konuyla ilgili yapacağı son yorum olacaktır.”

Hong Kong mahkemesi olayın üzerine Zhao’yu diğer potansiyel yatırımcı kurumlarla görüşmekten men ederken, Binance’den yapılan açıklamada heyetin bu olayı yeniden gözden geçirmesi gerektiğinin altı çizildi. Açıklama, şöyle devam etti:

”Sequoia Aralık 2017’nin sonunda bay Zhao’nun haberi olmadan tek taraflı bir fesihte bulunmuştur. Konuyla ilgili yasal sürecin ardından, Hong Kong mahkemesi heyeti, bu fesih ve yasağın geçerli olmadığı görüşünde karar kılmıştır.”

Yasal sürecin sonrasına ilişkin bir haber paylaşılmazken, Binance yine de Sequoia Capital’in Zhao’nun yasal süreç boyunca yaptığı masrafları ödemeye mahkum edildiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment